Almanya'daki ırkçı terör saldırısı hakkında bilgisi olanlar veya destekçilerinin bulunup... - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki ırkçı terör saldırısı hakkında bilgisi olanlar veya destekçilerinin bulunup...

Almanya\'daki ırkçı terör saldırısı hakkında bilgisi olanlar veya destekçilerinin bulunup...

Almanya Federal Başsavcısı Peter Frank, soruşturmanın kapsamında, Hanau'daki saldırı hakkında bilgisi olanların veya destekçilerinin bulunup bulunmadığının da araştırılacağını söyledi.

20.02.2020 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Federal Başsavcısı Peter Frank, soruşturmanın kapsamında, Hanau'daki saldırı hakkında bilgisi olanların veya destekçilerinin bulunup bulunmadığının da araştırılacağını söyledi.

Frank, Karlsruhe kentinde Hanau'da iki iş yerine düzenlenen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı terör saldırısına ilişkin, Almanya Başbakanlığında açıklamalarda bulundu.

"Hanau'daki saldırıda 9 göçmen kökenli öldürüldü, 1'i ağır 6 kişi yaralandı." diyen Frank, saldırganın evinde annesiyle ölü bulunduğunu hatırlattı.

Frank, saldırganın evinde bir silah ele geçirildiği bilgisini de paylaştı.

Saldırganın kişisel internet sitesine video mesajları ve manifesto gibi bir görsel koyduğunu aktaran Frank, bunların, karışık düşünceler ve absürt komplo teorilerinin yanında derin ırkçı fikirler içerdiğini belirtti.

Frank, Federal Başsavcılığın soruşturmayı üstlendiğini vurgulayarak "Soruşturmanın hedefi, Hanau'daki saldırı hakkında bilgisi olanların veya destekçilerin olup olmadığını araştırmaktır." dedi.

Frank, hem Almanya'da hem ülke dışında saldırganın çevresinin ve ilişkili olduğu kişilerin araştırılacağını bildirdi.

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Frank, "Bu gece, uzun bir zaman hatırlarımızda kalacak." ifadesini kullandı.

Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin 21 ila 44 yaşlarında olduğu belirtildi.

Saldırgan Tobias R'nin sabıka kaydının olmadığı kaydedildi.

Saldırgan, ardında bir mektupla video bıraktı

Almanya'nın Hanau kentinde gece saatlerinde iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan Tobias R'nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki ırkçı terör saldırısı hakkında bilgisi olanlar veya destekçilerinin bulunup... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement