Almanya'daki Nazi Av Köşkü Mülteci Çocuklara Yurt Olacak - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Nazi Av Köşkü Mülteci Çocuklara Yurt Olacak

Almanya\'daki Nazi Av Köşkü Mülteci Çocuklara Yurt Olacak

Almanya'nın Bavyera Eyaletindeki Nürnberg kenti yakınlarındaki Schwarzenbruck'taki Nazi Av Köşkü, mülteci çocuklar için yurt olarak kullanılacak.

03.11.2014 14:56  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'ndeki Nürnberg kenti yakınlarındaki Schwarzenbruck'taki Nazi Av Köşkü, mülteci çocuklar için yurt olarak kullanılacak.

Nazi Almanya'sının Hava Kuvvetleri Komutanı ve Nazi Gizli Polis Teşkilatı Gestapo'nun kurucusu Hermann Göring'e ait av köşkünün reşit olmayan mülteci çocukları için yurt yapılması çalışmaları başlatıldı. Nürnberg Belediyesi'ne ait olan köşkün kiralanıp, bir kaç haftaya kadar çocukların yerleştirilebileceği belirtildi. Tageszeitung (TZ) gazetesinin haberine göre, 10 bin metrekarelik ormanlık bir alanda bulunan köşkte, 30 kişilik yatakhane, tuvalet ve banyolar bulunuyor. Köşkün son yıllarda okul çocuklarının hafta sonu kampları için kullanıldığı bildirildi.

Rummelsberger Protestan Kilisesi Sosyal Çalışmalar Sözcüsü Gunnar Dillschneider büyük salonun çocuklara Almanca dersi verilmesinde sınıf olarak kullanılabileceğini söyledi. Dillschneider, "Köşkün Nazilerin ırkçı ideolojilerinin tersi alanda kullanılmasını doğru buluyorum" dedi.

Schwarzenbruck Belediye Başkanı Bernd Ernstberger (SPD) köşkün mülteci çocuklara yurt olarak kullanılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Nürnberg, Schwarzenbruck belediyeleri ve İlçe Bölge Müdürlüğü anlaşma sağlarlarsa eski Nazi av köşkü birkaç haftaya kadar mülteci çocuklarına yuva olacak. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Nazi Av Köşkü Mülteci Çocuklara Yurt Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement