Almanya'dan İsrail'in boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasayı onaylamasına tepki - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan İsrail'in boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasayı onaylamasına tepki

Almanya\'dan İsrail\'in boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasayı onaylamasına tepki

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail meclisinin onayladığı 2005'te boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasaya tepki gösterdi.

22.03.2023 22:54  Güncelleme: 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail meclisinin onayladığı 2005'te boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasaya tepki gösterdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından, İsrail Meclisinin, 2005'te boşaltılan işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 4 yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin yeniden açılmasını sağlayacak yasa teklifini kanunlaştırmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Alman hükümetinin bu konuda "çok endişeli" olduğuna yer verilen açıklamada, yeni yasanın Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Homeş, Ganim, Kadim ve Sanor isimli yerleşim birimlerine giriş yasağını kaldırdığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu kararın olası yeniden yerleşim faaliyetlerine yönelik tehlikeli bir adımı temsil ettiği belirtilerek, "Karar, Batı Şeria'da zaten gergin olan güvenlik durumunu daha da kötüleştirme tehdidinde bulunuyor. Karar, İsrail ile Filistinliler arasında daha geçen pazar günü varılan, 4 ila 6 aylık bir süre zarfında tek taraflı adımları sona erdirmeye yönelik anlaşmanın niyetiyle çelişiyor." ifadesine yer verildi.

Alman hükümetinin Filistin topraklarında İsrail'in yerleşim birimleri inşası konusundaki tutumunun değişmediğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu inşaatlar uluslararası hukuka göre yasa dışıdır. Gelecekte barış için yapılacak uzlaşmaya dayalı müzakereleri ve bölgede hem İsrailliler hem de Filistinliler için güvenlik ve onurlu bir yaşamı tehlikeye atmaktadır." ifadesine yer verildi.

Yeni yasa, işgal altındaki Batı Şeria'da 10 bin kadar Yahudi yerleşimcinin çıkarıldıkları yerleşim birimlerine geri dönmesini sağlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan İsrail'in boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasayı onaylamasına tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement