Almanya, Deaş Militanı Levent İçin Harekete Geçti - Son Dakika
Güncel

Almanya, Deaş Militanı Levent İçin Harekete Geçti

Almanya, Deaş Militanı Levent İçin Harekete Geçti

BAĞDAT'ta ceza mahkemesi, hem Almanya hem de Türkiye vatandaşlığı bulunan 33 yaşındaki Levent Ö.'ye, DEAŞ militanlarını eğittiği gerekçesiyle idam cezası verdi.

11.12.2018 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAĞDAT'ta ceza mahkemesi, hem Almanya hem de Türkiye vatandaşlığı bulunan 33 yaşındaki Levent Ö.'ye, DEAŞ militanlarını eğittiği gerekçesiyle idam cezası verdi. Suçlamaları reddeden Levent Ö. ise işkence altında ifade verdiğini savunuyor. Spiegel Online'ın haberine göre Almanya Dışişleri Bakanlığı, Levent Ö.'nün idamını önlemek amacıyla harekete geçti. Bağdat'taki Alman Büyükelçiliği, Levent Ö. için bir avukat tuttu ve konsolosluk desteği veriyor. İdam cezasına karşı olan Almanya, mahkemenin verdiği kararı ağır hapis cezasına çevirmek istiyor. Dışişleri Bakanlığı ise Bağdat'ta bir Alman vatandaşına konsolosluk desteği verdiklerini açıklamakla yetindi.

Almanya'nın Bağdat Büyükelçiliğinin görevlendirdiği doktorun verdiği rapora göre, Levent Ö.'nün vücudunda işkence izleri bulunmuyor. Almanya ayrıca Levent Ö. hakkındaki suçlamaların doğru olduğuna inanıyor.

POLİSE GÖRE 'TEHLİKELİ'

Gladbeck doğumlu Levent Ö., Almanya'da da radikal olarak tanınıyordu. Almanya'da Abu Walaa adlı radikal imamın seminerlerine katılan Levent Ö., 2013'te karısı Filiz'i de alarak, Suriye'ye gitti. Gelsenkirchen polisi Levent Ö.'yü 'Tehlikeli' listesine aldı. Kürt milisler Kasım 2017'de Irak Suriye sınırında yakaladıkları Levent Ö.'yü Amerikalılara, Amerikalılar ise. sorguladıktan sonra Nisan 2018'de Irak yargısına teslim etti. DEAŞ militanı olmak suçundan Irak'ta ağır hapis cezalarına çarptırılmış veya yargısı süren çok sayıda Alman vatandaşı bulunuyor. Özellikle eşleri yüzünden Suriye'ye giden Alman vatandaşı kadınların durumu önemli tartışma konusu. Mannheimlı Alman vatandaşı bir kadın, bir süre önce Irak'ta idama mahküm olmuş, ancak cezası daha sonra ömür boyu hapse çevrilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Almanya, Deaş Militanı Levent İçin Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement