Almanya Dışişleri Müsteşarı'ndan 'Darbecilerin' Yargılanma Süreci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Müsteşarı'ndan 'Darbecilerin' Yargılanma Süreci Açıklaması

Almanya Dışişleri Müsteşarı\'ndan \'Darbecilerin\' Yargılanma Süreci Açıklaması

Almanya Dışişleri Müsteşarı'ndan 'darbecilerin' yargılanma süreci açıklaması (1)Almanya Dışişleri Müsteşarı Markus Ederer, darbe girişiminde bulunanların yargılanmasına ilişkin "Türk tarafıyla yaptığım görüşmelerde bütün bu kovuşturma sürecinin anayasa kriterlerine, anayasaya uygun şekilde Avrupa değerlerine uygun şekilde yapılması gerektiğine ifade ettim. Bu sürecin hukuk devleti yapısı içinde orantılık hususunu dikkate alarak olması gerektiğini önemsediğimizi ifade ettik. Hukuk devleti kriterleri son derece önemli bir ayrıntı" dedi.

08.08.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Müsteşarı'ndan 'darbecilerin' yargılanma süreci açıklaması (1)

Almanya Dışişleri Müsteşarı Markus Ederer, darbe girişiminde bulunanların yargılanmasına ilişkin "Türk tarafıyla yaptığım görüşmelerde bütün bu kovuşturma sürecinin anayasa kriterlerine, anayasaya uygun şekilde Avrupa değerlerine uygun şekilde yapılması gerektiğine ifade ettim. Bu sürecin hukuk devleti yapısı içinde orantılık hususunu dikkate alarak olması gerektiğini önemsediğimizi ifade ettik. Hukuk devleti kriterleri son derece önemli bir ayrıntı" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Ederer ile Meclis'te görüştü. Markus Ederer, 15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan Meclis'te hasar gören yerlerde inceleme yaptı. Ederer, darbe girişiminde bulunanların yargılanması sürecinin anayasaya uygun ve hukuk devleti kriterleri içinde yapılması gerektiğini belirterek 'Biz burada Türk hükümetini de yasal hakları doğrultusunda burada yaşananları bu suçları işleyenlere karşı siyasi olarak ama ceza hukuku açısından da kovuşturulmasını, takip edilmesini ve ceza almalarını destekliyoruz. Türk tarafıyla yaptığım görüşmelerde bütün bu kovuşturma sürecinin anayasa kriterlerine, anayasaya uygun şekilde Avrupa değerlerine uygun şekilde yapılması gerektiğine ifade ettim. ve bu süreç içinde de Türkiye'nin üye olduğu kurum ve kuruluşların kriterlerine uyulması çerçevesinde bu sürecin hukuk devleti yapısı içinde orantılık hususu dikkate alarak olması gerektiğini önemsediğimizi ifade ettik. Hukuk devleti kriterleri son derece önemli bir ayrıntı. Burada bireysel suç unsurundan hareket ederek bireysel suçun bağımsız mahkemeler nezdinde ele alınması yargılanması ve gerektiğinde ceza alması gerekiyor. Bu sürecin bu şekilde olacağı yönünde görüştüğümü muhataplar bunu bana teyit ettiler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Müsteşarı'ndan 'Darbecilerin' Yargılanma Süreci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement