Almanya, Fildişi Sahili'ndeki Güneş Santrali İçin 40 Milyon Euro Finansman Sağlayacak - Son Dakika
Sektörel

Almanya, Fildişi Sahili'ndeki Güneş Santrali İçin 40 Milyon Euro Finansman Sağlayacak

Almanya, Fildişi Sahili\'ndeki Güneş Santrali İçin 40 Milyon Euro Finansman Sağlayacak

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili, yenilenebilir enerjinin enerji karmasındaki payını 2020 yılına kadar % 11'e çıkarmak istiyor.

04.10.2018 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili, yenilenebilir enerjinin enerji karmasındaki payını 2020 yılına kadar % 11'e çıkarmak istiyor. Yapılacak çalışma ile Fildişi Sahili'ndeki güneş enerjisi santralini Almanya finanse edecek.

Le Monde'un Afrika bölgesi haberlerine göre; Almanya, Fildişi Sahili'ndeki ilk güneş enerjisi santrali için yaklaşık 40 milyon euroluk finansman sağlayacak. Maksimum elektrik gücü 37.5 mwp olacak ve 2020 yılına kadar hedef enerji karmasında %11 lik bir pay elde etmek.

AB Almanya Büyükelçiliği, bu meblağın Alman kalkınma bankası tarafından karşılanacağını ve ilk bşta 9.700.000 euroluk bir katkı ile başlayıp sonrasında bu finansmanın toplamda 27 milyon euroyu bulacağını belirtti.

Ortaklık anlaşması Fildişi Sahili Alman büyükelçisi Michael Grau, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma (BMZ), Ingrid-Gabriela Hoven tarafından imzalandı.

Finansman anlaşmasının imzalanması, Ivorian Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'nın 30 Ekim'de planlanan G20 zirvesi öncesine denk geldi.

Elektrik enerjisi, toplamda yaklaşık 2.000 mw, termal enerji % 75. Hidroelektrik barajlara sahip olan Fildişi Sahili, Yenilenebilir Enerji Derneği'ne (AIENR) göre, Batı Afrika'daki elektrik sektöründe lider.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Almanya, Fildişi Sahili'ndeki Güneş Santrali İçin 40 Milyon Euro Finansman Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement