Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya'da - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya'da

Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya\'da

Pohl: "Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok önem veriyorum.

24.11.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok büyük önem veriyorum. Türkiye ve Almanya'nın birlikte ortak bir geleceğe bakması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmak üzere Konya'ya gelen Pohl, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Pohl, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Almanya ile Türkiye arasında bilim, eğitim ve inovasyon yılının yaşandığını söyledi. Büyükelçilik olarak bilim yılı çerçevesinde profesör ve bilim adamlarıyla yaptıkları etkinliklerin dışına çıkmak istediklerini dile getiren Pohl, yaptıkları etkinlikleri gençlere de ulaştırmak istediklerini ifade etti.

Bu hedefe ulaşmak için yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Pohl, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yürürlüğe koyduğumuz çalışmalardan biri de bilim otobüsüdür. Bu otobüsü Almanya'nın milli günü vesilesiyle devreye soktuk. Bilim otobüsü, Türkiye genelinde de farklı şehirlerdeki okullara uğramak suretiyle Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliğini öne çıkarmak adına yollara düştü. Bilim otobüsü, bugün Konya'da bir okulu ziyaret edecek ve bilimle ilgili çeşitli gösteriler ortaya konulacak. Biz de bu vesileyle Öğretmenler Günü'nde Konya'ya gelip bunları bizzat görmek istedik. Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok önem veriyorum. Türkiye ve Almanya'nın birlikte ortak bir geleceğe bakması gerektiği kanaatindeyim. Almanya'da çok sayıda Türk kökenli birey yaşıyor. İki ülke arasındaki ilişkilere baktığımızda oldukça köklü, derin ve geniş kapsamlı bir temele sahibiz."

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin köklü geçmişe dayandığına işaret etti.

Konya Ticaret Odası ve Almanya arasında ticari konularda görüşmeler yapıldığını bildiren Kabakcı, "Konya'dan ciddi sayıda vatandaşımız Almanya'da çalışıyor, böyle de bir bağlantımız var. Yani Konya ve Almanya arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok sebebimiz bulunuyor. Eğitim ve inovasyonla ilgili Almanya ile işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından Erol, Pohl'a Mesnevi'nin Almanca çevirisi ile semazen figürlü tablo hediye etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement