Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırının kurbanları yarın anılacak - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırının kurbanları yarın anılacak

Almanya\'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırının kurbanları yarın anılacak

Almanya'da 19 Şubat'taki ırkçı terör saldırısının meydana geldiği Hanau kentinin Belediye Başkanı Claus Kaminsky, olayda hayatını kaybedenler için yarın bir anma töreni yapılacağını bildirdi.

03.03.2020 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 19 Şubat'taki ırkçı terör saldırısının meydana geldiği Hanau kentinin Belediye Başkanı Claus Kaminsky, olayda hayatını kaybedenler için yarın bir anma töreni yapılacağını bildirdi.

Kaminsky, Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz İlkhan ve meclis üyesi Mustafa Kaynak ile Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kentlerinin 19 Şubat'ta ırkçı bir terör saldırısının hedefi olduğunu hatırlatan Kaminsky, "Öldürülenler kesinlikle yabancı değildi, onlar bizim gençlerimizdi. Hanaulu gençlerdi." dedi.

Kaminsky, saldırıda yaşamını yitirenlerin yarın büyük bir törenle anılacağı bilgisini paylaşarak, "Bu törende de yine ailelerimiz ön planda olacak. Her aile için 25'er kişilik bir kontenjan ayırdık. Akrabaları ve arkadaşları da gelebilsin diye. Ayrıca üç aile adına konuşmalar yapılacak. Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Hessen Başbakanı Volker Bouffier ve ben de konuşacağız." ifadesini kullandı.

Anma töreninin yerel saat ile 18.00'de Hanau Congress Park'ta düzenleneceğini belirten Kaminsky, programın şehrin önemli iki ana noktasına kurulacak dev ekranlardan izlenebileceğini dile getirdi.

Kurbanlar için anıt dikilecek

Kaminsky, saldırıların ardından sosyal medyadaki dezenformasyona dikkati çekerek, toplumu korkuya sevk eden paylaşımlarda bulunanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Kaminsky, ırkçı saldırı kurbanlarının anısına Hanau Şehir Mezarlığı'na anıt dikileceğini kaydederek, "Hanau'da toprağa verilen kurbanları yan yana gömdük. Bunların ortasına bir anıt dikilecek. Ayrıca saldırıların meydana geldiği iki olay yerine de bir levha, bir tabela düşünülüyor. Ama bunun için ailelerin fikri çok önemli. Bütün bunların kararını ailelerle görüşüp vereceğiz." diye konuştu.

"Nazi kenti değiliz"

Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı İlkhan da saldırıdan bu yana şehirde duygusal bir atmosferin olduğunu söyledi.

İlkhan, "Bizim için bir 19 Şubat öncesi, bir de 19 Şubat sonrası var. Kentte insanların arasında bir kenetlenme hakim ancak 19 Şubat'tan sonra tedirgin olanlar da var. Biz Nazi şehri değiliz. Biz aşırı sağcıların kalesi değiliz. Burada hoşgörü var. Almanya genelinde ilk iftar çadırı burada kurulmuştur. Bu da şehirdeki hoşgörüyü gösterir." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis üyesi Kaynak da mağdur ailelerle yakından ilgilendiklerini belirtti.

Sürekli ailelerle temas halinde olarak ihtiyaçlarını sorduklarını ve gerekenleri resmi makamlara ilettiklerini dile getiren Kaynak, "Biz bunu iş olarak değil, insani bir görev olarak algıladık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırının kurbanları yarın anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement