Almanya'nın İlk Türk Takımı, 50. Yılını Kutladı - Son Dakika
Dünya

Almanya'nın İlk Türk Takımı, 50. Yılını Kutladı

Erlenbach Frankenhalle'de gerçekleşen kutlamaya, Erlenbach Belediye Encümeni Helmut Monert, Bavyera Futbol Federasyonu yetkilisi Adol Weiss'in de aralarında olduğu konuklar katıldı.

29.09.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erlenbach Frankenhalle'de gerçekleşen kutlamaya, Erlenbach Belediye Encümeni Helmut Monert, Bavyera Futbol Federasyonu yetkilisi Adol Weiss'in de aralarında olduğu konuklar katıldı. Kutlamada, ünlü şarkıcı Yusuf Güney, Mainz Klasik Türk Müziği Korosu, Grup Naturel Sesler ve Grup Milenyum sahne aldı. TRT sanatçıları Ayşin Birgör ile Tanju Erol ise devlet memurları için devam eden yurtdışı yasağı nedeniyle kutlamaya katılamadılar.

BÜYÜK BİR AİLE OLDUK

Erlenbach Türk spor Başkanı Nail Yaran, kutlamada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Her başkana ellinci yıl kutlaması nasip olmaz. Çok sevinçliyiz. Elli yıl önce yola çıkan Turan Sarı ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Öncelikli amacımız, Türk gençlerini sokaktan alıp bir araya getirmek ve onlara spor yaptırmak. Gençlerimiz için her özveriye varız. Aralarında çok iyi yetenekler var. 50 yılda çok büyük gelişme kaydettik. İlk başlarda sporcularımız spor sahasında soyunup futbola başlıyordu. Alman spor kulüplerine gösterilen destek bizden esirgendi. 50 yılda büyük bir aile olduk, tesisleştik. Türk esnafla sporseverlerden gençlere ve Türkspor'a sahip çıkmalarını bekliyoruz."

KREISLIGA'YA KADAR YÜKSELDİ

Erlenbach Türkspor, 1966 yılında mühendis Turan Sarı ve arkadaşları tarafından kasabadaki cami cemiyetinin spor kolu olarak kuruldu. C Ligi'nden başlayan Türkspor, bütün imkansızlıklara rağmen Kreisliga'ya kadar yükseldi. 1997'de cemiyetten ayrılıp tüzel bir statü alan Türkspor, kendi tesislerini kurdu. Olağanüstü çabalarla toprak saha yerine çim saha, ışıklandırma, antrenman sahası, soyunma odaları, lokal ve satış yeri yapıldı. Gençlik çalışmasına büyük önem veren Erlenbach Türkspor'un U19 takımı da bulunuyor. Erlenbach Türkspor 2016/2017 sezonudaki hedefini, Aschaffurburg Kreisliga'nın üst sıralarındaki yerini güçlendirmek olarak belirledi. Kulüp yönetimi, Nail Yaran, Güray Özkan, Erdal Demir, Hüseyin Özmen, Mustafa Çiçek, Engin Ünal, Güven Solak, Cüney Alan, Necdet Tiryaki ve Erkan Tosun'dan oluşuyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Almanya'nın İlk Türk Takımı, 50. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement