Almanya Ölüme Terk Etti, Türkiye'de Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

Almanya Ölüme Terk Etti, Türkiye'de Yaşama Tutundu

Almanya ölüme terk etti, Türkiye'de yaşama tutundu Ameliyata alındıktan sonra "Ameliyat edilemez" deyip evine gönderdiler Almanya'da gezmediği hastane kalmadı, şifayı kendi ülkesinde bulduİZMİR - Almanya'da yaşayan 38 yaşındaki Filiz Can, safra kanallarında tümör tespit edilince gezmediği...

11.01.2019 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya ölüme terk etti, Türkiye'de yaşama tutundu

Ameliyata alındıktan sonra "Ameliyat edilemez" deyip evine gönderdiler

Almanya'da gezmediği hastane kalmadı, şifayı kendi ülkesinde buldu

İZMİR - Almanya'da yaşayan 38 yaşındaki Filiz Can, safra kanallarında tümör tespit edilince gezmediği hastane kalmadı ancak hiçbir doktor 2 aydan fazla yaşam şansı vermedi. Umutları tükenen genç kadın, 18 yaşındaki oğlunun araştırmaları neticesinde Türkiye'ye gelerek Prof. Dr. Ünal Aydın tarafından ameliyat edildi. Can, sağlığına kavuşması sonrası mutluluk gözyaşları döktü.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 18 yaşındaki oğlu Burak ve 13 yaşındaki kızı Aylin'le yaşayan 38 yaşındaki Filiz Can'ın safra kanallarında tümör tespit edildi. Yapılan tetkikler neticesinde genç kadın Almanya'da ameliyata alındı. Ancak doktorlar cerrahi işlem sırasında 'bu hasta ameliyat edilemez' karar vererek ameliyat etmedi. Şansını pek çok hastaneye başvurarak deneyen Filiz Can, her seferinde aynı cevapla karşılaştı. 2 aylık ömür biçilen Can'ın umutları tükendiği sırada, oğlu Burak Türkiye'den Prof. Dr. Ünal Aydın'a ulaştı. Hemen ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Can'a, yapılan tetkikler sonrası ameliyat şansı verildi. Filiz Can, yapılan başarılı operasyonla safra kanallarındaki tümörden kurtarıldı.

"Hasta açılmış ve 'ameliyat edilemez' denilerek geri kapatılmış"

Filiz Can'ın durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ünal Aydın, "Hastamız, safra kanallarındaki tümör nedeniyle Almanya'da ameliyata alınmış. Ameliyat için çok ciddi lojistik hazırlıklar yapılmış. Ameliyat sırasında ise yapılan tüm değerlendirmelerin neticesinde, Avrupa'nın ortasında hasta açılmış ve 'ameliyat edilemez' denilerek geri kapatılmış. Ailesi, 'başka bir şans yok mu?' diye sormuş ama ancak ilaç tedavisi olabileceğini belirterek 2 aydan kısa bir ömür biçmişler. Hastamızın ailesi, pek çok hastaneyi araştırmış ancak şans verilmiş. Ardından hastamızın 18 yaşındaki oğlu, araştırması neticesinde bizim safra yolları ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiğimizi öğrenmiş ve 'annemi Türkiye'ye götürüyorum' demiş. Hastanın Türkiye'ye gelmesiyle tüm incelemeleri yeniden yaptık ve hastaya ameliyat şansı verebileceğimizi gördük. Hızlı bir hazırlıktan sonra ameliyatını başarı ile gerçekleştirdik. Filiz Hanım şu anda sağlıklı" dedi.

"Beni ölüme terk ettiler"

Almanya'da bütün umutlarının tükendiğini belirten Filiz Can da, "Bütün merkezleri dolaştım, hepsi bana umutsuz bir vaka gibi baktılar ve beni ölüme terk ettiler. Acıyarak gönderdiler. Yorgun ve üzüntülü günler geçirdim. Oğlumun araştırmaları sonucunda Ünal Aydın Hocamızı bulduk ve onun sayesinde hayata yeniden tutundum. Allah'tan sonra bana ikinci hayatı verdi. Allah eline güç kuvvet versin. Çok mutluyum. Çocuklarımla ikinci bir hayatı yaşayacağız. Umutlu, sevinçli, güzelliklerle dolu bir hayata başlayacağız" diye konuştu.

"Oğlu, doktor olmaya karar verdi"

Filiz Can'ın sağlığına kavuşmasında en büyük etkenlerden biri olan 18 yaşındaki oğlu Burak, "Ekonomi bölümünde okumak istiyordum ama şimdi hocamı görünce tıp alanında okumak ve insanlara yardımcı olmaya karar verdim" derken, 13 yaşındaki kızı Aylin de "Almanya'da anneme ümit vermemişlerdi. Ben daha çok gencim ve ne yapacağımı bilmiyordum. Daha 13 yaşındayım. Kendimi kötü hissediyordum. Annemle yaşamanın tadını çıkaramamıştım. Türkiye'ye geldiğimizde operasyon yapıldı ve annem sağlığına kavuştu. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Kendi ülkemi tanımıyordum ama şimdi tanıyorum"

Filiz Can'ın zorlu sürecinde en büyük destekçilerinden biri de görümcesi Nazmiye Can oldu. Nazmiye Can, Filiz Can'ı kız kardeşi olarak gördüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Almanya'da hepimiz çaresizdik. Hangi hastaneye gittiysek kapılar yüzümüze kapatıldı. Ümitlerimizi yok ettiler, yaşama şansı vermediler. Filiz arkasını döndüğünde herkes ağlıyordu. Çünkü yaşama şansı vermediler, 'yapacak bir şey yok' dediler. Şükürler olsun bugünlere ki burada şifa bulduk. Biz kendi ülkemizde böyle doktorların olduğunu bilmiyorduk. 13 yaşında Almanya'ya gittim, kendi ülkemi tanımıyordum ama şimdi tanıyorum.

Almanya Ölüme Terk Etti, Türkiye\'de Yaşama Tutundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya Ölüme Terk Etti, Türkiye'de Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement