"Almanya Leopard Projesini İptal Etti" İddiasına Ankara'dan Jet Yanıt: İptal Yok - Son Dakika
Güncel

"Almanya Leopard Projesini İptal Etti" İddiasına Ankara'dan Jet Yanıt: İptal Yok

Afrin'in Leopard Tankları ile vurulması Almanya'yı karıştırdı. Merkel yönetiminin tankların modernizasyonunu askıya aldığı iddia edildi, Mevlüt Çavuşoğlu ise "Sadece erteleme var" dedi.

25.01.2018 15:53  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Afrin operasyonunda Alman marka Leopard 2 tanklarının kullanıldığını gösteren fotoğraflar Almanya'yı karıştırdı.

ALMAN BAKAN TAAHHÜTTE BULUNMUŞTU

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu.

"MODERNİZASYON DURDURULDU" İDDİASI

Ama kamuoyunun tepkileri ve muhalafetin eleştirileri üzerine Başbakan Angela Merkel ile Gabriel'in, Türkiye'ye Leopard Tank modernizasyonunu durdurduğu iddia edildi.

Uluslararası haber ajansları ise son dakika koduyla verdikleri haberlerde projenin tamamen iptal edildiğini duyurdu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"KAYGILIYIZ" DEMİŞTİ

Almanya Dışişleri Bakanı, Spiegel'e yaptığı açıklamada, hükümetin Suriye'nin kuzeyindeki durumdan dolayı çok kaygılı olduğunu söyledi.

Gabriel, mevcut koşullar altında askeri çatışmaların yaşandığı bölgelere askeri ekipman gönderemeyeceklerinin açık olduğunu ifade etti.

"Almanya Leopard Projesini İptal Etti" İddiasına Ankara\'dan Jet Yanıt: İptal Yok

Son Dakika Güncel 'Almanya Leopard Projesini İptal Etti' İddiasına Ankara'dan Jet Yanıt: İptal Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement