Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili - Son Dakika
Kültür Sanat

Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili

Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili

Sinema ve Psikoloji Atölyesi, 'Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili', 24 Şubat'ta ikincikat'ta.

24.02.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema ve Psikoloji Atölyesi, 'Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili', 24 Şubat'ta ikincikat'ta...

Pedro Almodovar filmografisinden seçilen filmler üzerinden, yönetmenin sinemasında kadının temsili, ilişkiler, tabular üzerine psikanalatik incelemeler yapılacaktır.

İncelenecek Filmler: Sinir Krizi Eşiğindeki Kadınlar (1988)Annem Hakkında Herşey (1998)Dönüş (2006)

Moderatörler: Ceren Boz, Sezen Sayınalp

Sezen Sayınalp Kimdir? Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmasının ardından sinema çalışmaları ile yakından ilgilenen Sezen psikoloji içerikli çeşitli dergilerde çalışmıştır ve Fil'm Hafızası Online Sinema platformunda yazıları yayınlanmıştır. Toçev'de çalıştığı dönemlerde Çocuk ve Ergen Psikolojisi konularında gözlem yapma fırsatı bulmuştur. Art Yayın Grubu'nun bir diğer dergisi olan Psikesinema'ya yazılarıyla katkı sağlamaktadır. Sinema ve psikoloji tutkusunun birleştiği kariyerine Bahçeşehir Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı ile devam etmektedir.

Ceren Boz Kimdir?

Marmara Üniversitesi Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli sinema dergilerinde yazıları yayınlandı. Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk üzerine çalıştı. Farklı disiplinler üzerine yerli ve yabancı bir çok sanatçıyla eğitimlere katıldı. Sinema üzerine uzun süre eğitmenlik yaptı. Çeşitli oyunlarda oyunculuğun yanı sıra oyun yazarlığı yapmaktadır. Halen İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nde doktora programına devam etmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Almodovar Sineması: Tabular ve Kadının Temsili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement