İstanbul'da Kadına Şiddete Son Fotoğraf Sergisi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kadına Şiddete Son Fotoğraf Sergisi Tanıtıldı

İstanbul'da ALO 183 hattının bilinirliğini arttırmak amacıyla, 33 ünlü ismin verdiği pozlardan oluşan fotoğraf sergisinin tanıtımı yapıldı.

03.03.2014 17:45  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak amacıyla 33 ünlü ismin verdiği pozlardan oluşan "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" fotoğraf sergisinin tanıtımı yapıldı.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği, ünlü isimlerin kadına şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak amacıyla, fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit'in objektifinin karşısına geçtiği projenin tanıtım toplantısı, W Hotel W Lounge'da gerçekleştirildi.

Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"ALO 183 hattı, kadına yapılan fiziksel ve psikolojik şiddette kadına yardımcı olan bir hat. Biz hattı biraz kadınsallaştırdık ama hatta bakıldığı zaman birçok konuda yardımcı oluyor. 2007'de kurulmuş önemli bir hat. Biz istedik ki, hattın bilinirliğini artırıyor olalım. Bu alanda bu yıl 33 ünlü isim de Eren Yiğit'in objektifi karşısına geçerek, poz verdiler. Fotoğraflarda ana temamız banttı. Biz üç yıldır projelerimizi hayata geçirdiğimizde bantı özellikle kullanıyoruz. İstiyoruz ki, kadınların sessiz çığlıklarını ortaya koyalım."

Kaya, fotoğraf sergisinin ilk sergileme alanının Forum İstanbul olacağını anlatarak, serginin daha sonra Trabzon, Mersin ve Denizli gibi illerde açılacağını dile getirdi.

Forum İstanbul Pazarlama Direktörü Didem Kırşallıoba da projede yer almaktan büyük gurur duyduklarını söyleyerek, "Amacımız hep birlikte bu projeyi daha geniş kitlelere yaymak. Bizler Forum İstanbul'da maksimum kitleye 'ALO 183' hattını tanıtmak ve bu mesajı vermek istiyoruz" diye konuştu.

Projeye destek olan sanatçı Canan Hoşgör ise kampanyada büyük bir keyifle çalıştığını aktararak, "Hemcinslerim adına ufacık da olsa bir şey yapabilmek, benim için onur verici oldu. Kampanya da çok anlamlı. Bu toplumda şiddet gören, şiddete maruz kalan kadınlarımıza biraz da olsa bir çıkış yolu, bir yöntem gösterebilecek bir hat. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da teşekkür etmek lazım. Çünkü birkaç yıldır bu hattın bilinirliğini artırabilmek için çok büyük çaba sarf ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Yeşim Salkım ise her yıl kadına uygulanan şiddeti gündeme getirmek için çeşitli projelerde yer aldığını söyleyerek, "Ancak burada önemli olan bir erkek olarak eşimin projede yer almasıydı. Çünkü bir erkeğin, bir erkeğe vereceği mesajın çok daha doğru olacağına inanıyoruz. Kadının bir erkeğe mesaj vermesi olmuyor. Bu seneki projede pek çok erkek var. Herkesin emeğine sağlık" dedi.

Hakan Eratik de kadına şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getirerek, "Bir erkeğin şiddet göstermesi kadar, o erkeği aşağılayıcı başka bir şey yoktur diye düşünüyorum. Şiddet erkeğin üstünlüğü değil, zavallılığını gösterir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, projeye destek veren ünlü isimlere plaket verildi.

Projeye destek veren ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" temalı fotoğraf sergisi, Forum İstanbul ve Forum Mersin'de 4-20 Mart tarihlerinde, Denizli'de Forum Çamlık'ta 8- 21 Mart tarihlerinde, Forum Trabzon'da ise 24 Mart-6 Nisan tarihlerinde görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kadına Şiddete Son Fotoğraf Sergisi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement