'ALO Tiyatro' Yıldırım Sınırlarını Aştı - Son Dakika
Güncel

'ALO Tiyatro' Yıldırım Sınırlarını Aştı

\'ALO Tiyatro\' Yıldırım Sınırlarını Aştı

Yıldırım Belediyesi'nin, çocuklara tiyatroyu sevdirmek için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi 'Alo Tiyatro' kapsamında sergilenen 'Kuklacı Aranıyor' oyunu çocukların büyük beğenisini kazandı.

17.02.2017 15:09  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür sanat etkinliklerini çocukların ayağına götürerek donanımlı nesillerin yetişmesine katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi'nin, salon imkanı olan eğitim kurumlarında öğrencilerle buluşturduğu 'Alo Tiyatro' projesi Bursa'nın diğer ilçelerinden de yoğun talep alıyor. Bu kapsamda Nilüfer Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu'nun konferans salonunda düzenlenen tiyatro şölenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Askerlik Şube Başkanı Albay Doğan Yavaş, Okul Müdürü Yusuf Gözütok'un yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı. 'Alo Tiyatro' projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, donanımlı nesillerin yetişmesinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en az bilimsel çalışmalarla ilmi faaliyetler kadar önemli olduğuna işaret etti.

57 BİN 360 ÇOCUK İZLEDİ

İdeal Şehir hedefine ulaşmanın yolunun donanımlı, milli manevi değerleri özümsemiş nesiller yetiştirmekle mümkün olduğuna vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu'nda haftanın dört günü oyunlar sahneliyoruz. Bununla da yetinmeyerek okullarda öğrencilere tiyatroyu sevdirecek 'Alo Tiyatro' projemizi başlattık. Yıldırım'daki 194 okulumuzdan hangisi ararsa, kendi salonlarımızda öğrencilere tiyatro keyfi yaşatıyor, salonu olan kurumlarımızda da tiyatroyu evlatlarımızın ayağına götürerek oyunları izleme imkanı tanıyoruz. 2016 yılında 'Alo Tiyatro' projemizle 57 bin 360 evladımızı tiyatro tanıştırarak kişisel gelişimlerine katkı sunduk. Bu rakamla yetinmeden ilçe sınırlarımızı da aşarak daha çok öğrenciye ulaşmak ve sanatı seven, sanatı icra eden nesiller ortaya koymak gelecek hedeflerimizin başında geliyor" ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ'

Toplumların gelişmesinin sadece ekonomik verilerle değerlendirilemeyeceğini de hatırlatan Başkan Edebali, "Biz bir medeniyet mücadelesi veriyoruz. En önemli misyonumuz kadim medeniyetimizden aldığımız güç ile geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edecek bireyler yetiştirmek. Bunu siz gençler başaracaksınız. Onun için eğitim hayatınızın yanı sıra en az bir sanat dalında ve spor branşında aktif olmalısınız. Dünya'nın gıpta ile izleyeceği eğitimli, kültürlü, donanımlı ve kişisel gelişimini tamamlamış bir toplum modeli en büyük zenginliğimiz olacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından sahnelenen 'Kuklacı Aranıyor' adlı oyunda, iş arayan bir kuklacının başvurusunun olumlu sonuçlanması için tüm hünerlerini sergilemesinden çıkan gülünç durumlar çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyundaki şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlenen öğrenciler, tiyatro izlemelerine olanak tanıyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti. Oyunun bitiminde öğrencilere Yıldırım Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'ALO Tiyatro' Yıldırım Sınırlarını Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement