Alp Selek: Kızıma Yıllardır Çin İşkencesi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Alp Selek: Kızıma Yıllardır Çin İşkencesi Yapılıyor

Alp Selek: Kızıma Yıllardır Çin İşkencesi Yapılıyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunun yakından takip ettiği sosyolog Pınar Selek davasında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını istedi.

03.01.2014 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunun yakından takip ettiği sosyolog Pınar Selek davasında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını istedi. Pınar Selek'in babası avukat Alp Selek, "Kızıma yıllardır Çin işkencesi yapılıyor" dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, tutuksuz yargılanan ünlü sosyolog Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Mahkemenin kararının temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede, Selek hakkındaki hapis cezasının onanmasını istedi. Tebliğnamede, temyiz itirazlarının reddine, usul ve yasaya uygun hükümlerin onanmasına karar verilmesi talep edildi. Başsavcılığın tebliğnamesi Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi. Davayla ilgili son kararı 9. Ceza Dairesi verecek.

Konu ile ilgili olarak Pınar Selek'in babası ve aynı zamanda avukatı olan Alp Selek OGÜNhaber'e değerlendirmelerde bulundu. Selek, "Dosyada hiçbir değişiklik yokken daha önce beraat kararı veren savcılık neden görüş değiştiriyor anlamış değiliz. Kızıma 16 yıldır Çin işkencesi yapılıyor, bunlar hukuk devletinde olacak işler değil" diye konuştu.

Alp Selek'in yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Bu kararı veren savcılık bundan daha önce, aynı dosya ve bir değişiklik yokken, hatta Pınar'a yapılan işkence raporunda dosyaya girmişken, kesin olarak bombadan değil, bombadan ceza veremezsin diye itiraz eden savcılık ne oldu da karar değiştiriyor anlam veremiyoruz. Bir de işin ilginç bir yanı 4-5 gün evvel "yakalama emri çıkartıldı' diye bir haber çıkardılar ama bu yeni bir şey değildi. Hemen arkasından da bu Başsavcılığın mütalaası ortaya çıkıyor. Böyle bir şey hukukta olamaz. Savcılık ne oldu da görüş değiştirdi. Hiçbir değişiklik yok ortada. Ama 16 yıldır uğraşıyorlar bu kızla. Çin işkencesi gibi.

Aslında bu dosyaya göre mahkumiyet bile istenemez. Mahkeme üç kere beraat kararı vermiş bu dosya hakkında, direnmiş. Sonra bir hakim değişiyor, sonra diğer hakimde görüş değiştiriyor böyle bir karar ortaya çıkıyor. Bunun üzerine Başsavcılık da eski kararından dönüyor. Bu nasıl oluyor anlam veremiyorum. Hukuk devletinde olacak işler değil bunlar. Diğer taraftan biliyorsunuz Pınar'a Avrupa'nın en önemli üniversitelerinden onur doktorası verdiler. Ama Türkiye'de birileri ısrarla onunla uğraşıyor. Bakalım şimdi biz Yargıtay'da savunma yapacağız. Önemli olan onların vereceği karar."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Alp Selek: Kızıma Yıllardır Çin İşkencesi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement