Alpağut Yağlı Güreş Şenlikleri - Son Dakika
Spor

Alpağut Yağlı Güreş Şenlikleri

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Alpağut Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşlere, 12'si başpehlivan olmak üzere 250 güreşçi katıldı.

07.07.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Alpağut Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşlere, 12'si başpehlivan olmak üzere 250 güreşçi katıldı.

Alpağut Mahallesi'ni Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl köy yaylası şenliklerinin 10'uncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinlikler kapsamına ata sporu olan yağlı güreşleri de eklediklerini dile getiren Güven, şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberlik ruhunun daha da artması, insanların doğdukları yerlere dönmeleri ve o ruhu yaşamaları, örflerini, geleneklerini öğrenmeleri, bilhassa genç nesile dostluk ve kardeşlik ruhunu aşılama adına Alpağut Mahallesi Yağlı Güreş Şenlikleri'ni de başlattık. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz yağlı güreşlere ilgi yoğun oldu. Kardeşlik havası içinde, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde beraber olmanın sevincini yaşıyoruz."

Recep Güven, yağlı güreşlere 12'si başpehlivan olmak üzere 250 güreşçinin katıldığını belirterek, şenlikleri gelecek yıl daha geniş katılımla düzenleyeceklerini kaydetti.

Gün boyu süren şenliklerde güreşçiler, rakiplerini yenebilmek için mücadele verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Alpağut Yağlı Güreş Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement