Alparslan Kuytul'un Tutukluluğuna Devam Kararı - Son Dakika
Güncel

Alparslan Kuytul'un Tutukluluğuna Devam Kararı

Alparslan Kuytul\'un Tutukluluğuna Devam Kararı

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un, "suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandığı dava ertelendi. Ayrıca Kuytul'un tutukluluğunun devam etmesine karar verildi.

10.05.2019 14:00  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu F Tipi Cezaevinde "suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, mahkemenin karşısına çıktı. Kuytul'un davasının ertelenmesine ve tutukluluğunun devam etmesine karar verildi.

455 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde "suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'UN mahkemesi bugün 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, Kuytul'un tutukluluk sürecinin devam etmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme, davayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

Mahkemenin kararına ilişkin açıklama yapan Furkan Vakfı eski Başkanı Hasan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli kardeşlerim ve Adanamızın duyarlı insanları. Bugün 10 Mayıs 2019. Hepinizin malum olduğu üzere daha önce terör ve suç örgütü kurma iddiasıyla hâkim karşısına çıkan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin önce 8 Kasım'da terör suçlamasından, sonra da 24 Ocak'ta suç örgütü kurma iddiasından dolayı Adana 4. Ağır ceza mahkemesince tahliyesine karar verilmişti. Aynı gün savcılığın bir üst mahkemeye itirazı sonucunda Adana 5. Ağır ceza mahkemesince tahliyesinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklanıp cezaevine konulmuştu. Tüm delil ve belgelerin Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen ne üzücüdür ki mahkemeler yine siyasi baskılara boyun eğerek adaletle karar verememiş, siyasi bir karar vererek tutukluluğunun devamına hükmetmiştir. Esas itibariyle mahkemenin verdiği bu karar sadece Alparslan Kuytul Hocaefendi ile alakalı da değildir. Onun şahsında yargılanan ve mahkûm edilen, gerçek İslam davasını anlatan tüm hocalar ve cemaatlerdir."

NE OLMUŞTU?

Alparslan Kuytul ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 22 Ocak'ta Adana Merkez Adliyesinde görülmeye başlamıştı. 3 gün süren duruşmalar sonrası 24 Ocak'ta tutuklu olan Alparslan Kuytul, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edilerek serbest bırakılmıştı.

Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz ise saatler sonra duruşma savcısının yaptığı itiraz sonucu siyasetten tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Son Dakika Güncel Alparslan Kuytul'un Tutukluluğuna Devam Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement