Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Mican'a Onur Yürüyüşüne Yönelik Sözlerinden 4 Bin TL Ceza... - Son Dakika
Güncel

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Mican'a Onur Yürüyüşüne Yönelik Sözlerinden 4 Bin TL Ceza...

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican, geçen yıl LGBTİ onur yürüyüşüne yönelik sözleri nedeni ile "Halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçunda 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

14.12.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican, geçen yıl LGBTİ onur yürüyüşüne yönelik sözleri nedeni ile "Halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçunda 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mican'ın bu cezası 4 bin TL para cezasına çevrildi.

İstanbul Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanık Kürşat Mican ve Avukatı Mehmet Üstündağ ile şikayetçi LGBTİ'nin avukatları Eren Keskin ve Eren Kara katıldılar. Hakim Burak Kılıç, sanık Mican'ın sabıka kaydının geldiğini, bu kayda göre sanığın 6 yıl ceza aldığı, 2013 yılında da şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığını söyledi.

Sanığın ayrımcılık ve tehditte bulunduğunu söyleyen Avukat Eren Keskin, hem iç hukukun hem de uluslararası hukukun ayrımcılığı yasakladığını söyledi. Avukat Keskin, sanığın yüklenen suçlardan cezalandırılmasını istedi. Avukat Eren Kara da yapılan yargılamanın LGBTİ bireylerine karşı işlenen nefret suçlarına yönelik mücadele için önemli olduğunu belirterek, geçen yıl LGBTİ'nin onur yürüyüşü nedeniyle yaptığı açıklamadan dolayı bu davadan yargılanan sanığın, bu yıl da onur yürüyüşü nedeniyle aynı şekilde nefret suçunu işlediğini savundu. Avukat Kara, sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirterek, "Sanık bu eylemden dolayı ceza almazsa bu suçu işlemeye devam edecektir" dedi.

Sanığın Avukatı Mehmet Üstündağ ise, müvekkilinin müştekilere yönelik bir eylemi olmadığını, devlet yönetimine çağrıda bulunduğunu savunarak beraatine karar verilmesini istedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Son sözü sorulan sanık Kürşat Mican, Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu belirterek, "Devlet halkının dini değerlerini korumak zorundadır. Halkı kin ve nefrete yönelik olarak tahrik ettiğimi kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ve kurumumuz farklılıklarımızı her zaman zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Devletimiz yardımcı oldu. Hatta valilik bundan sonra LGBTİ  derneğinin bundan sonra faaliyet yapamayacağını beyan etmiştir. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

4 BİN TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık Kürşat Mican'ı, "Basın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 8 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Bu cezayı iyi halden 6 ay 20 güne düşüren mahkeme, sanığın cezasını 4 bin lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, sabıkasını gerekçe göstererek bu cezada ertelemeye gitmedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Kürşat Mican, duruşma sonrası adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. Para cezası aldığını hatırlatan Mican, bu kararı temyiz edeceklerini belirterek, beraat talep edeceğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Mican'a Onur Yürüyüşüne Yönelik Sözlerinden 4 Bin TL Ceza... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement