Als Hastaları İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Als Hastaları İftarda Buluştu

ALS hastaları, 21 Haziran Dünya ALS Günü’nde bir araya geldi.

21.06.2017 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALS hastaları, 21 Haziran Dünya ALS Günü'nde bir araya geldi. Aynı zamanda Kadir Gecesi'ne denk gelen bu özel günde, ALS hastaları, Bağcılar Engelliler Sarayı'nda düzenlenen iftarda buluştu.

Bağcılar Engelliler Sarayı'nda düzenlenen iftar programı, ALS hastalarını bir araya getirdi. Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek'in başkanlığını yaptığı derneğin düzenlediği iftar programında ALS hastaları buluştu. İftar öncesinde İsmail Gökçek ve eşi Adalet Gökçek İHA'ya açıklamalarda bulundu. Bugünün 21 Haziran Dünya ALS Hastaları günü olduğunu söyleyen Adalet Gökçek, "Bugün çok güzel ve özel bir güne denk geldi, Kadir Gecesi'ne denk geldi. Bu nedenle bizim için ve hastalarımız için çok anlamlı bir gece olacak. Bütün hastalarımızı iftarda buluşturmak için bugün böyle bir organizasyon yaptık" ifadelerini kullandı.

"Devletimizin bize sahip çıkmasına ihtiyacımız var"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan merkezinde düzenlenen gala gecesiyle ilgili olarak konuşan Adalet Gökçek, "Türkiye Futbol Federasyonu sponsorluğunda 15. yıl gala gecemizi düzenlemiştik. Gerçekten çok güzel bir geceydi. Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan da o geceye katılmıştı. Bizleri gerçekten çok mutlu etti. Bizim yanımızda olduğunu hissettirmesi bizim için gerçekten çok önemliydi" dedi.

Hastalığın hem hasta hem de hasta yakını için çok zor olduğunu da sözlerine ekleyen Adalet Gökçek, "Bizim hastalığımız maalesef öksüz hastalık gruplarına giriyor. Hasta yakınlarını gerçekten çok zorlu bir süreç bekliyor. Onun için bu anlamda devletin gerçekten bizim yanımızda olmasını bekliyoruz. Birçok şeye ihtiyacımız var ama öncelikle devletimizin bize sahip çıkmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Bilimsel gelişmeler umutlarımızı arttırıyor"

21 Haziran Dünya ALS'liler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte İHA'ya, kendisi için özel hazırlanan bilgisayar yardımıyla açıklamada bulunan dernek başkanı İsmail Gökçek, "21 Haziran Dünya ALS'liler Günü dolayısıyla yaptığımız etkinliğe hoş geldiniz. Hep düşünmüşümdür neden 21 Haziran seçilmiştir diye. Biliyorsunuz 21 Haziran en uzun gün ve en kısa gecedir. Hasta olanlar için geceler zor geçer. Gündüzler nispeten daha rahat geçer. Ayrıca kısa gece bana, hastalığın ömrünün de kısa olacağını, bir an önce çaresinin bulunacağını çağrıştırıyor. Nitekim bilimsel gelişmeler bizlerin umutlarını arttırıyor. Ayrıca bu sene 21 Haziran, Kadir Gecesi'ne denk geldi. Biz de bu gecenin ruhuna uygun bir program hazırladık. Bu vesileyle herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun, dua ve ibadetleriniz kabul olsun. Bizlerin sizlerden istediği, bizim gibi derneklere yardım etmeniz. Bu sadece maddi değil, manevi yardım da olabilir. Bize yalnız olmadığımızı hissettirerek umutlarımızın yarınlara taşınmasına yardımcı olunuz. Son olarak da sizlere SMS numaramızı hatırlatmak isterim. 2576'ya atacağınız mesajlarla hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak malzemelerin alımında katkıda bulunabilirsiniz" açıklamasını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Als Hastaları İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement