Altay Bayındır, Kosova'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı - Son Dakika
Spor

Altay Bayındır, Kosova'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı

Kosova'da oynanan maçta stat görevlilerinin fiziki müdahalelerine maruz kalan Türkiye Ümit Milli Takımı kalecisi Altay Bayındır olayı anlattı. Bayındır, "Hoş olmayan bir yaklaşım vardı. Taraftarların bana küfürü ve el hareketleri vardı. Farklı bir ortam oldu" dedi.

12.06.2019 15:56  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da oynanan maçta stat görevlilerinin fiziki müdahalelerine maruz kalan Türkiye Ümit Milli Takımı kalecisi Altay Bayındır, yaşananlar sonrası, "Kosova halkının bize hoş olmayan yaklaşımı vardı. Biz oraya futbol oynamaya gidiyoruz. İnsanların davranışlarına dikkat etmesi gerekir" dedi. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe ise, "Kosova'da ilgi ve alaka beklerken, ters hareketlerle karşılaştık" yorumunu yaptı.

Altay Bayındır, Kosova'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı

"HERKESİN BİZE SAYGI DUYMASI GEREKİYOR"

Kosova'nın başkenti Priştine'de dün akşam Kosova ile Türkiye arasında oynanan ümit milli takım maçı sırasında kaleci Altay Bayındır'ın, stat görevlilerinin fiziki müdahalelerine maruz kaldığı ortaya çıktı. Olay sonrası kaleci Altay Bayındır ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe yaşananları anlattı. Beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştıklarını belirten ay-yıldızlı ekibin kalecisi Bayındır, "Hoş olmayan bir yaklaşımı vardı Kosova halkının. Tabii iyi niyetli olarak bizi destekleyenler de vardı. Hepimiz insanız. Bakış açımızın farklı olması lazım. Biz oraya futbol oynamaya gidiyoruz. İnsanların bakış açısı böyle olmalı. Futbolu alkışlaması lazım. Dün Kosova taraftarı bundan uzak kaldı. Kulübede bir problem oldu. İrfan (Eğribayat) ile bir itiş kakış oldu. Taraftarların da bana küfür ve el hareketleri oldu. Farklı bir ortam oldu. A Milli Takımıza İzlanda'da yapılanlar ortada. İnsanların davranışlara dikkat etmesi gerekir. Bir sporcuyuz. Herkesin bize saygı duyması gerekir" dedi.

"BURADA MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTERİRİZ"

Kosova'da maç öncesi bir problem yaşamadıklarını belirten Bayındır, "İlk gittiğimizde çok doğaldı, problem yoktu. Maçın gidişatı olayları değiştirdi. Ateşli bir maçtı ve öne geçtiler. Sonrasında da el hareketleriyle bizi tahrik ettiler. Biz de bu hareketlerinden dolayı gerildik ama hocamız hep bizi sakin tutmaya çalıştı. Bana karşı fiziksel bir temas olmadı. Kargaşa oldu ama yumruklama olmadı. Kosova ile yakın bir ülkeyiz. Böyle bir olay olmaması gerekirdi. Oldu bitti. Bir şeyler yaşandı. Onlar buraya geldiğinde daha mütevazi davranacağız ve nasıl davranılması gerektiğini gösteririz. Misafirperverliğimizi gösteririz" şeklinde konuştu.

Altay Bayındır, Kosova'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı

"BİR KİŞİNİN YAPTIĞI BİR HAREKETİ BÜTÜN HALKA MAL EDEMEYİZ"

Kosova'da ilgi beklerken ters hareketlerle karşılaştıklarını söyleyen Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe ise, "Maçta istediğimiz özveriyi gösteremedik. Bizim düşündüğümüz bazı oyuncular istediğimiz performansı gösteremedi. Rakibi tebrik ettik. Olaylara gelirsek; golü yedikten sonra kulübede kalecimiz su şişesini yere vuruyor. Özel güvenlikler de oyuncumuz ittirerek kulübeye sokmaya çalışıyor. Bu onların görevi değil. Orada hakemler var. Onların bizim üstümüze kalabalık şekilde gelmesi ve tribünden yapılan hareketler bizi şaşırttı. Kosova'da ilgi ve alaka beklerken ters hareketlerle karşılaştık. Bir kişinin yaptığı bir hareketi bütün halka mal edemeyiz. Biz Kosova halkını seviyoruz. Burada ilgimizi alakamızı göstereceğiz. Olay sonrası güvenlik şefleri bizden özür diledi. Biz de kabul ettik ve olayı kapattık" dedi.

Ümit Milli Futbol Takımı, 2021 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'taki üçüncü maçında dün deplasmanda Kosova'ya 3-1 mağlup olmuştu.

Altay Bayındır, Kosova\'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Altay Bayındır, Kosova'da yaşanan gerginliği anlattı: Hoş olmayan bir yaklaşım vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Tegs: O kadar basarisizsin ki vedat inceefe sizleri orada tutanlar a yazıklar olsun 0 1 Yanıtla
  • fatıh: kosovaya yenılen arnavutlugu yenemeyen vedat ıstıfa bu ne rezılıık 0 0 Yanıtla
  • BOZKURT: futbolu çok az bilen bir insan bile u 21 kadrosundan en az 5 topçuyu bilir.Topçuların da ne kadar yetenekli olduğunu bilir.Bu kadar sağlam ve güçlü kadronun bu kadar yetersiz ellere bırakılması vallahi yazık.Gençlere gerekli donanımı sağlayacak hocalar varken bankametik hocasına gerek yok.Arnavutluk ve kosava maçlarını izledim bu kadar yetenekli topçular ancak bu kadar dağınık ve kötü oynarlar teşekkürler gerçekten vedat hoca 0 0 Yanıtla
  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı
    09:34 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, sporcunun uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti. Akçakoca ise yeni başarılara imza atmak için çalışacağını söyledi.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu
    09:34 Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu

    Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi'nin derece aldığı Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde şampiyon Gümüşhane Üniversitesi oldu. Kupa töreninde ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, şampiyon takıma kupasını takdim etti. Şampiyonada 9 kadın ve erkek takımı grup birinciliği için mücadele ediyor.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor
    09:10 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Çocuk Festivali'nde çocuklara spor, kültür, sanat ve eğlence dolu bir dizi etkinlik sunacak. Festival kapsamında konserler, dans gösterileri, çocuk atölyeleri, çocuk koşusu ve çocuk bisiklet şenliği gibi etkinlikler düzenlenecek. Festival, Mersin'in dört bir yanında coşkuyla kutlanacak ve yurtdışından 14 ülkeden 350 çocuk katılım sağlayacak.


Advertisement