Altı Avrupa Ülkesinin Öğrencileri Kozan'da - Son Dakika
Yerel

Altı Avrupa Ülkesinin Öğrencileri Kozan'da

Altı Avrupa Ülkesinin Öğrencileri Kozan\'da

Avrupa Birliği Comenius (Okul Ortaklığı) Projesi kapsamında, 6 ülkeden 19 öğrenci ve 15 öğretmen Adana’nın Kozan ilçesine gelerek gezdiler.

08.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Comenius (Okul Ortaklığı) Projesi kapsamında, 6 ülkeden 19 öğrenci ve 15 öğretmen Adana'nın Kozan ilçesine gelerek gezdiler.

Kozan Pekmezci Ortaokulu ev sahipliğinde 6-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen geziye Polonya, Romanya, Yunanistan, İspanya, Litvanya ve Finlandiya olmak üzere altı ülkenin öğretmen ve öğrencileri katıldı. Kozan'da kaldıkları sürece boyunca projelerini gerçekleştirecek olan katılımcı ülkeler, bir yandan Kozan'ın tarihi turistik mekanlarını gezerken bir yandan da Akdeniz Türk mutfağından eşsiz yemekleri tatma imkanı buluyor.

Misafirlere, Pekmezci Ortaokulu Müdürü Harun Ünlü, projenin Kozan'da Türkiye sorumlusu olan Sibel Şener, İngilizce öğretmenleri Mehmet Bozkurt, Mehmet Aslan ve Özlem Ünlü rehberlik yapıyor.

Okul müdürü Harun Ünlü, "Projemizin temel amacı, "Okul Eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir. Bu kapsamda öğrencilerimizin karşılıklı kültürlerini tanıması açısından güzel bir proje oldu. Bugünde okulumuzda birtakım etkinliklere katılıp voleybol oynanıp, halaylar çekildi. Projemiz kapsamında yardımlarını bizlerden esirgemeyen Kaymakamımız Avni Oral'a, Belediye Başkanımız Musa Öztürk'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Kavak'a teşekkür ederiz" dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin Belediye Başkanlığı ziyaretleri esnasında Başkan Öztürk, misafirleriyle yakından ilgilenip zaman zaman da ülkelerinde bulunan ünlüleri hatırlatarak espriler yaptı.

Polonyalı misafirine de ülkesine ait bir atasözünü de hatırlatarak Polonya'nın geçmişte bugüne Türklerle yakın dostluğu olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, "Meşhur bir Polonya atasözü vardır. 'Türk atlıları ne zaman Vistül Irmağı'nda atlarını sularsa Polonya o zaman özgürlüğüne kavuşmuş demektir' Bu sözü de ülkenize gittiğinizde mutlaka araştırın" dedi.

Diğer ülkelerin temsilcileri ile yakından ilgilen Başkan Öztürk'e öğretmen ve öğrenciler yakın ilgisinden dolayı teşekkür ettiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altı Avrupa Ülkesinin Öğrencileri Kozan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement