Altın Kalpli Kızlar Kamu Spotundan Etkilenerek Saçlarını Kestirip Lösemili Çocuklara Bağışladılar - Son Dakika
Güncel

Altın Kalpli Kızlar Kamu Spotundan Etkilenerek Saçlarını Kestirip Lösemili Çocuklara Bağışladılar

Altın kalpli kızlar kamu spotundan etkilenerek saçlarını kestirip lösemili çocuklara bağışladılarİZMİR - İzmirli Naz Çetinoğlan (10), izlediği kamu spotundan etkilenerek tam iki yıl boyunca uzattığı saçlarını lösemili çocuklara bağışladı.

28.12.2017 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın kalpli kızlar kamu spotundan etkilenerek saçlarını kestirip lösemili çocuklara bağışladılar

İZMİR - İzmirli Naz Çetinoğlan (10), izlediği kamu spotundan etkilenerek tam iki yıl boyunca uzattığı saçlarını lösemili çocuklara bağışladı. Arkadaşının bu hareketine destek vermek isteyen Gülaynur Görgülü de çok sevdiği saçlarını lösemili çocuklar için kestirdi.

İzmir'in Buca ilçesindeki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulunda okuyan Naz Çetinoğlan, lösemili çocuklara yönelik çekilen kamu spotunu izleyince lösemili çocuklara destek olmaya karar verdi. Araştırmaları sonucunda saçlarını bağışlamayı düşünen Çetinoğlan, bu planını ailesinden gizleyerek iki boyunca saçlarını uzattı. Geçen ay yaklaşık 30 santimetre olan saçını kestirip Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfına bağışlayan Çetinoğlan, sınıf arkadaşı Gülaynur Görgülü'ye de örnek oldu. Görgülü, beline kadar uzanan saçlarını kestirerek lösemili çocuklara bağışlayacağını söyledi.

"Üzülmeyin iyileşeceksiniz. Saçlarınız bizden"

İzlediği kamu spotundan çok etkilendiğini belirten Naz Çetinoğlan, "Kamu spotunda lösemili kızın saçlarının olmadığını görünce çok etkilendim. Sonra ne yapabileceğimi araştırdım ve saçımı lösemili çocuklara bağışlamaya karar verdim. Saçların bağışlanabilmesi için 20 santimetreden uzun olması gerekiyormuş. Bu yüzden iki sene boyunca saçlarımı uzattım ve bu kararımı aileme söylemedim. Saçlarımı kestirmeden iki gün önce anneme durumu anlattım ve saçlarımı kestirerek Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfına bağışladım. Saçlarımı ilk kestirdiğimde önce biraz üzüldüm ama sonra iyi bir şey yaptığımı düşünüp mutlu oldum. Birçok arkadaşıma örnek oldum ve çok mutluyum. Okulda tanımadığım kişiler bile duyup nasıl bağış yaptığımı sordular. Zaten kökü bizde. Her türlü uzayacak" dedi. Çetinoğlan, tedavi gören lösemili çocuklara da "Üzülmeyin iyileşeceksiniz. Saçlarınız bizden" diye seslendi.

"Gözümün önüne onların mutlu yüzlerini getirdim"

Arkadaşı Naz'ın davranışından çok etkilendiğini ifade eden Gülaynur Görgülü ise, "Arkadaşım saçlarını lösemili çocuklara bağışlayınca ben de çok etkilendim ve ben de saçlarımı kestirerek lösemili çocuklara bağışlamaya karar verdim. Benim saçımın kökü bende ama lösemili çocuklar saçlarını kaybediyor. Saçlarımı bağışlayacak olmam beni mutlu ediyor. Bu onları da mutlu eder. Saçlarımı çok seviyordum, onlarla oynamayı seviyordum ama şimdi de oynuyorum. Saçlarımı kestirirken heyecanlandım çünkü gözümün önüne onların mutlu yüzlerini getiriyordum" diye konuştu. Görgülü, diğer uzun saçlı sağlıklı çocukların da saçlarını lösemili çocuklara bağışlamasını tavsiye ederek, "Bu hem bağışlayanı, hem de lösemili çocukları mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Altın Kalpli Kızlar Kamu Spotundan Etkilenerek Saçlarını Kestirip Lösemili Çocuklara Bağışladılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Kalpli Kızlar Kamu Spotundan Etkilenerek Saçlarını Kestirip Lösemili Çocuklara Bağışladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement