Altın Koza'da Kısa Film Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'da Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 19.Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması kazananları belli oldu.

21.09.2012 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması kazananları belli oldu.

Çeşitli üniversitelerden 170 eserin başvurduğu Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasının jürisinde Sanat Yönetmeni Veli Kahraman, Canlandırma Yönetmeni Lamia Karaali, Yönetmen Türkan Derya, Yapımcı ve Sinema Yazarı Nadir Öperli ve Oyuncu Nesrin Cavadzade yer aldı.

Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasının en iyileri şöyle oluştu:

En İyi Kurmaca : Kapı/ Yönetmen: Nazire Taş/ Mersin Üniversitesi

En İyi Calandıma: Tersyüz/ Yönetmen: Tuğçe Özdemir/ Anadolu Üniversitesi

En İyi Deneysel: Kafes/ Yönetmen: Oğuzhan Akalın/ İstanbul Bilgi Üniversitesi

En İyi Belgesel: Ben, Sen, O…/ Yönetmen: Zeynep Oral/ Yaşar Üniversitesi ve Dom/ Yönetmen: Halil Aygün/ Erciyes Üniversitesi

Yarışmada, her 4 dört dalda 'En İyi Film' seçilen esere 7 bin 500 lira ödül verilelecek. Yine finale kalan her film için 500 liralık gösterim bedeli ödenecek.

"AKDENİZ'İN TERCİHİ YİNE ALTIN KOZA OLDU"

Akdeniz ülkelerindeki kısa film yönetmenlerinin katılabildiği ve filmlerin yine 'Kurmaca', 'Belgesel', 'Canlandırma' ve 'Deneysel' olmak üzere 4 kategoride değerlendirildiği Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmasına ise bu yıl değişik ülkelerden toplam 467 film başvurdu. Bunların 64'ü yarışmaya hak kazandı.

Yarışmanın jürisinde, Fransa Marsilya Film Festivali'nden Aaelle Bourguignon, İtalya'dan Yönetmen David Maria Putort, Estonya'dan Canlandırma Film Yönetmeni Priit Tender, Yunanistan'dan Greek Film Center Kısa Film Bölümü'nden Paola Starakis ve Türkiye'den oyuncu Devin Özgür Çınar yer aldı.

Yarışmanın sonuçları ise şöyle oluştu:

En İyi Belgesel: Makine İnsan/ Yönetmen: Alfonso Moral - Roser Corella/ İspanya

En İyi Canlandırma: Buzlu Çikolata Faresi/ Yönetmen: Donato Sansone/ İtalya

Canlandırma Dalında Jüri Özel Ödülü: Gözlükler/ Yönetmen: Nadia Rais/ Tunus

En İyi Deneysel: Buhar/ Yönetmen: Abdurrahman Öner/ Türkiye

Deneysel Dalı'nda Jüri Özel Ödülü: Kaynak A.B.D/ Yönetmen Armağan Pekkaya/ Türkiye

En İyi Kurmaca: İstersen Babma Sor/ Yönetmen: Helli Hardy/ İsrail

Yarışmada her dalda en iyi film seçilen eser, 10 bin lira ile ödüllendiriliyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'da Kısa Film Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement