Altın Koza'da Ödüller Yarın Sahiplerini Bulacak - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'da Ödüller Yarın Sahiplerini Bulacak

Altın Koza\'da Ödüller Yarın Sahiplerini Bulacak

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller yarın sahiplerini bulacak.

20.09.2013 13:50  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller yarın sahiplerini bulacak. Festival kapsamında 12 film hafta boyunca Adanalı sinemaseverlerin beğenisine sunulurken, seçilecek en iyi film 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacak.

16 Eylül Pazartesi günü Türk sinemasının dört yapraklı yoncası olarak adlandırılan Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birçok ünlünün katılımıyla başlayan festival, 4 gündür yapılan çeşitli etkinliklerle sürdü. Bugün de etkinliklerin süreceği festivalde yarın ödüller sahiplerini bulacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda finalist olan 12 film hafta boyunca Adanalı sinemaseverlerin beğenisine sunulurken, bu filmler arasından 'en iyi film' seçilecek. Berlin Film Festivali Avrupa Film Pazarı Direktörü Beki Probst'un başkanlığını yaptığı jürinin değerlendirip seçeceği en iyi film yarın Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenecek büyük ödül töreninde açıklanacak.

EN İYİ FİLM 350 BİN TL'LİK ÖDÜLÜN SAHİBİ OLACAK

12 film arasından seçilecek 'en iyi' film 350 TL'lik ödülün sahibi olacakken, tüm kategorilerde ise toplam 650 bin TL'lik ödül dağıtılacak. Finalde yarışacak 12 film şu şekilde:

"Yozgat Blues - Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun, Soğuk - Yönetmen: Uğur Yücel, Daire -Yönetmen: Atıl İnaç, Eve Dönüş Sarıkamış 1915 - Yönetmen: Alphan Eşeli, Gözümün Nuru - Yönetmen: Hakkı Kurtuluş/ Melik Saraçoğlu, Hayat Boyu - Yönetmen: Aslı Özge, Jin - Yönetmen: Reha Erdem, Köksüz - Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız, Lal - Yönetmen: Semir Aslanyürek, Yarım Kalan Mucize - Yönetmen: Biket İlhan, Hadi Baba Gene Yap - Yönetmen: Emre Yalgın, Çanakkale Yolun Sonu - Yönetmen: Mustafa Kemal Uzun "

Yarışma kapsamında verilecek diğer ödüller ise şekilde:

"Yılmaz Güney Ödülü: 75 bin TL, En İyi Yönetmen Ödülü: 50 bin TL, Adana İzleyici Ödülü: 25 bin TL, En İyi Senaryo Ödülü: 20 bin TL, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 20 bin TL, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 20 bin TL, En İyi Müzik Ödülü: 15 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü 15 bin TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: 10 bin TL, En İyi Kurgu Ödülü: 10 bin TL, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: 10 bin TL, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: 10 bin TL, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli."

Para ödülü alan tüm filmlere de ayrıca 'Altın Koza Heykeli' ödülü verilecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'da Ödüller Yarın Sahiplerini Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement