Altın Mobilya" Makedonya'nın Oldu - Son Dakika
Yerel

Altın Mobilya" Makedonya'nın Oldu

"Altın Mobilya" Makedonya'nın olduBURSA - İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği 30'uncu Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen "Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması" büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

21.07.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Mobilya" Makedonya'nın oldu

BURSA - İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği 30'uncu Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen "Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması" büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Tüm ekiplerin birbirinden güzel şovlarını sunduğu yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucu Makedonya 1'inci oldu. Adige'nin 2'nci, Kırgızistan'ın 3'üncü olduğu yarışmada, Kosova'ya ise mansiyon ödülü verildi.

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin yurt dışından gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen halk dansları ayağının finali 5. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması ile gerçekleştirildi. Çarşamba akşamı Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi'nde yurt dışından gelen 9 ülkenin halk dansları ekiplerinin katıldığı yarışma, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Gecenin finalinde Makedonya ekibi, jüriden en fazla puanı alarak bu yılki Altın Mobilyanın sahibi oldu.

21.00'da başlayan yarışma, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle start aldı. Yarışmada; Adige, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya ekipleri boy gösterdi. Her ülkenin ekip sorumlusunun jüri koltuğuna oturduğu yarışmada, ülkeler birbirlerine oy verdi. 10'ar dakikalık gösterilerini sunan konuk ekipler, şovlarıyla AGM'yi dolduran İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gösteriler sonrası sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivale sponsor olan firma temsilcilerine plaket takdiminde bulundu.Başkan Aktaş, "Bana göre öyle güzel bir tablo ortaya koydunuz ki; İnegöl işte bu. Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolu'nun değişik yörelerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir İnegöl. 30 senedir düzenlediğimiz Kültür Sanat Festivallerimizde eski Belediye Başkanımız Muhittin Tanoğlu ile başlayıp şuanda da aramızda bulunan Cemal Arık ile devam eden, rahmetli Hikmet Şahin ile daha da yükselen ve 13 seneden beri de dönemim içerisinde devam eden festivallerle bu güzelliği ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

Yarışmada mansiyona layık görülen Kosova'ya 500 dolar, 3'üncü olan Kırgızistan'a bin dolar, 2'nci olan Adige'ye bin 500 dolar ve Altın Mobilyayı almaya hak kazanan Makedonya'ya ise 2 bin dolarlık hediye çeklerini de takdim etti.

Altın Mobilya" Makedonya\'nın Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Mobilya' Makedonya'nın Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement