Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması" - Son Dakika
Güncel

Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması"

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması"na 276 eser katıldı.

29.03.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması"na 276 eser katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Sanat Müziği'ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yarışma düzenlendi.

Erol Sayan'ın başkanlığını yaptığı ön eleme jürisinde Ali Şenozan, Erdinç Çelikkol, Mustafa Coşkun, Şafaknur Yalçın ve Turhan Taşan yer aldı. Jürinin yaptığını ön eleme sonuncunda Hüseyin Soysal, Engin Çır, Zeynel Abidin Topal, Hüseyin Balkancı, Ertuğrul Optekin, Ziya Ümit Özbakır, Ahmet Saadet Mete, Faruk Şahin, Yaşar Abrur ve Kemal Külah finale kaldı.

Sayan, yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan eserleri büyük bir titizlikle incelediklerini belirterek, "Kendi aramızda fikir alışverişi yapıyoruz. Her jüri üyemizden görüş alıyoruz. Finale kalan eser, bestekar ve söz yazarlarının hepsine başarılar diliyoruz. Amacımız Türk Sanat Müziği repertuvarını geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement