Altın Ok Festivali'ne Renkli Açılış - Son Dakika
Güncel

Altın Ok Festivali'ne Renkli Açılış

Altın Ok Festivali\'ne Renkli Açılış

BALIKESİR'de geleneksel Türk okçuluğu ve atlı savaş sanatları festivali yürüyüşle başladı.

06.05.2017 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'de geleneksel Türk okçuluğu ve atlı savaş sanatları festivali yürüyüşle başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali, dün akşam yüzlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Karesi Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz ile birlikte AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, ilçe belediye başkanları, çok sayıda protokol ve vatandaşlar katıldı. 'Issız Adam' filmiyle tanınan oyuncu Cemal Hünal da sporcular arasında yer aldı.

KONSER KEYİFLE İZLENDİ

Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, İran, Malezya, Bulgaristan, Polonya, Finlandiya, Katar, Ürdün, Moğolistan ve Romanya'dan toplam 37, Türkiye'den ise 350'nin üzerinde yarışmacının katılacağı festival öncesinde yapılan kortej yürüyüşünü, Balıkesirliler ilgiyle izledi. Mehter takımının başı çektiği yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son buldu. Park içerisinde hazırlanan alanda davul şovlar, ateş dansı, akrobatik okçuluk gösterileri, kılıç kalkan oyunu sergilendi. Sanatçı İrfan Gürdal ve 'Dombra' şarkısının sahibi Arslanbek Sultanbekov'un konseri, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur, ok ve yayın Türk milleti için önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Önemli bir organizasyonun altına imza attıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ise "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Balıkesir, kendi öz değerlerine, kendi medeniyetine sahip çıkıyor" diye konuştu.

Festival bugün resmi açılış, şovlar ve yarışmalarla devam edecek. Pazar günü ise yine 09.00'da başlayacak festival programı, saat 15.30'da ödül töreni ve kapanışla sona erecek.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Ok Festivali'ne Renkli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement