Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısının katıldığı Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası, Aydın'da sona erdi.

15.10.2017 01:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısının katıldığı Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası, Aydın'da sona erdi.

Kuşadası ilçesinde düzenlenen organizasyonda sporcular, fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele etti. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapıldı.

Şampiyonanın Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan TSSF Başkanı Şahin Özen, sualtı sporlarında yurt dışında ciddi başarılar elde ettiklerini, Türkiye'nin en başarılı spor federasyonu olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bu yıl sualtı hokeyinde 23 Yaş Altı Milli Takımın Avustralya'da dünya şampiyonu olduğunu, paletli yüzmede 2 dalgıcın Rusya'da dünya şampiyonluğu elde ettiğini, Sualtı Erkek Hokey Milli Takımı'nın Macaristan'da Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını anımsatan Özen, "Bu sezonun en başarılı federasyonuyuz. Tabii ki bir spor federasyonu olarak başarılı olmak, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmek en önemli görevlerimizden bir tanesi." dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ilçenin tanıtımına katlı sağlayan her türlü etkinliğe destek verdiklerini dile getirerek, "Bu organizasyon sonrasında federasyon başkanı ile görüştük. Önümüzdeki yıl Avrupa Sualtı Görüntüleme Şampiyonası'nı Kuşadası'nda yapılabilmek için çalışacağına söz verdi. Biz de gerekli yardımı yapmak için söz verdik. Bu yarışmayı burada uluslararası yaparsak biz de Kuşadası'nın tanıtımında daha etkin bir iş yapmış olacağız." diye konuştu.

Video kategorisinde Rüştü Kirman birinci, Bülent Çalımlı ikinci, Turgay Ali Şanlı ise üçüncü oldu.

Fotoğraf balık kategorisinde Hakan Başar, makro kategorisinde Seracettin Gökçen, konulu makro kategorisinde Hakan Başar, geniş açı kategorisinde Rüştü Kirman, modelli geniş açı kategorisinde Hüseyin Murat Orkun birinciliği elde etti.

Fotoğraf kategorisi bireysel sıralamada Hakan Başar birinci, Eser Paşa ikinci, Rüştü Kirman üçüncü sırayı aldı.

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.


Advertisement