Altın Palmiye Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika
Dünya

Altın Palmiye Ödülü Sahibini Buldu

Altın Palmiye Ödülü Sahibini Buldu

Cannes Film Festivali'nde yaşanan büyük heyecan Altın Palmiye'nin sahibini bulmasıyla son buldu.

23.05.2016 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cannes Film Festivali'nde yaşanan büyük heyecan Altın Palmiye'nin sahibini bulmasıyla son buldu.

21 yapımın büyük ödül için yarıştığı festivalde, mutlu sona ulaşan 'Ben Daniel Blake' filmiyle İngiliz yönetmen Ken Loach oldu. 'İşçi sınıfının yönetmeni' olarak adlandırılan İngiliz yönetmen Loach, 2006 yılında da aynı ödülü kazanmayı başarmıştı. Ünlü yönetmen son filminde de bürokrasinin girdabında sıkışan insan hikayelerini anlatıyor.

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin "Forushande (The Salesman)" isimli filmi en iyi senaryo ödülüne layık görülürken, filmdeki rolüyle Shahab Hosseini en iyi erkek oyuncu oldu.

En iyi kadın oyuncu ödülünü ise Filipinli yönetmen Brilliante Mendoza'nın "Ma Rosa" filmindeki rolüyle Jaclyn Jose aldı.

Cannes'da en iyi yönetmen ödülü ise "Graduation" isimli filmi ile Romanyalı yönetmen Cristian Mungiu ve "Personal Shopper" filmiyle Fransalı yönetmen "Olivier Assayas" arasında paylaşıldı.

Altın Palmiye Onur Ödülü ise Fransız aktör Jean-Pierre Leaud'e ve

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 22 Mayıs 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Altın Palmiye Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum
    14:10 Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-İran arasındaki gerilimle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan "İki taraf da farklı şeyler söylüyor, konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok, sahiplenme de yok" ifadelerini kullandı.


Advertisement