Altın Portakal'da Çelenk Koyma Töreni - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal'da Çelenk Koyma Töreni

Altın Portakal\'da Çelenk Koyma Töreni

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

05.10.2013 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Törene Türk sinemasının unutulmaz isimleri Kuzey Vargın, Ediz Hun, Oya Aydoğan, Salih Güney, Göksel Arsoy, Yılmaz Atadeniz, Meral Orhansoy'la birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı katıldı. Törende Büyükşehir ve AKSAV'ın yanı sıra Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Sinema Oyuncuları Derneği, Sinema Meslek Birliği Güçbirliği Platformu, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun da çelenkleri sunuldu.

'CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, " Türkiye Cumhuriyeti'nde kültür ve sanat adına ne yapıldıysa hepsinin mimarı Atatürk'tür. Kendisi de bunu 'Cumhuriyetin temeli kültürdür' sözüyle ortaya koymuştur" dedi. Başkan Akaydın, konuşmasını sanata ve sanata emek veren herkese saygı duyulmasına ilişkin yaptığı çağrıyla tamamladı.

Platform adına konuşan Yılmaz Atadeniz ise TBMM'den 2014'te sinema kanunu çıkmasını beklediklerini dile getirerek, "Kanun çalışmaları son noktaya geldi. Telif haklarımızı gelecek yıllarda alacağız" dedi.

BEHLÜL DAL SİNEMA MÜZESİ AÇILDI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından Altın Portakal Film Festivali'nin fikir babası olarak gösterilen Behlül Dal adına, Haşim İşcan Mahallesi'nde eski bir Antalya konağının yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan Sinema Müzesi açıldı. Antalya Vali Vekili Recep Yüksel'in de katıldığı Behlül Dal Sinema Müzesi açılışında Başkan Akaydın, "Antalya'yı kültür ve sanatın özel bir kenti yapmak için yola çıktık. Behlül Dal çok özel bir kişi. 80 yılık ömrüne, çoğu kısa film olmak üzere 30'un üzerinde çalışma sığdırdı. Dal aynı zamanda, merhum Belediye Başkanı Avni Tolunay'la birlikte 50 yıl önce Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin mimarlarından, kurucularından biridir" diye konuştu.

ERTEM GÖREÇ'E PLAKET

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da müzenin, İstanbul'da bilinen sinema müzelerinden farklı olarak bir arşiv niteliği taşıdığına dikkati çekti. Açılış töreninde müzeye katkılarından dolayı Behlül Dal'ın eşi Nevin Dal adına sunulan plaketi ise yönetmen Ertem Göreç aldı. Göreç, "Ağabeyimizdi" diye andığını Behlül Dal'ın, sinemadan şiire tam bir kültür insanı olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından açılışa katılan sanatçılarla birlikte Behlül Dal Sinema Müzesi'nin kurdelesi kesildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal'da Çelenk Koyma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement