Altın Portakal'da Kobani Sesleri - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal'da Kobani Sesleri

Altın Portakal\'da Kobani Sesleri

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışma dışı gösterimde izleyiciyle buluşan 'Asasız Musa' filmi ekibi, gösterime 'Kobane' yazılı tişörtlerle katıldı.

14.10.2014 16:43  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne de Kobani'de yaşananlar damga vurdu. Yarışma dışı gösterimde izleyiciyle buluşan 'Asasız Musa' filmi ekibi, gösterime 'Kobane' yazılı tişörtlerle katıldı.

KOBANE YAZILI TİŞÖRTLER

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kürt aydın Musa Anter'in hayatının anlatıldığı 'Asasız Musa' filmi özel gösterimde seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen gösterime yönetmen Aydın Orak ve film ekibi, Kobani'ye destek vermek için üzerinde 'Kobane' yazılı siyah tişörtlerle katıldı.

TOMA'LAR GELDİ

Gösterim öncesi polis iki minibüs çevik kuvvet ve TOMA'yla AKM bahçesine girdi. TOMA, AKM'nin önündeki havuzun etrafında kırmızı halının kenarından geçip kültür merkezinin dışında başka bir noktada konuşlandı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, TOMA'nın AKM bahçesine girmesinin filmle ve festivalle ilgili olmadığını, rutin bir uygulama nedeniyle orada bulunduğunu bildirdi.



Oyuncular Bulut Aras ve Vildan Atasever ile Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyesi Meral Çetinkaya gibi ünlü oyuncuların da izlediği filmde, gösterim öncesi seyirciler arasından Kobani'ye destek sloganları yükseldi.

TÜRKÇE- KÜRTÇE KRİZİ

Film sonrası gerçekleştirilen söyleşide, Kürtçe ve Türkçe'nin birlikte kullanıldığı filmin teknik bir aksaklık nedeniyle İngilizce altyazıyla gösterilmesi eleştirilere neden oldu. Bir izleyici yaşanan soruna ilişkin, "Burası Türkiye değil mi? Türkiye'de seyrediliyorsa, herkesin Türkçe bildiği yerde bu hata giderilmeliydi" diye konuştu. Yönetmen Aydın Orak'ın bu tepkiye cevabı ise "Ben yıllardır Türkçe öğrendim, siz de bir zahmet Kürtçe öğrenin" oldu. Yönetmenin bu ifadelerine başka bir izleyicinin "Kürtçe öğrenin demeniz garip geldi" sözü üzerine Orak, "O cevabı biraz gıcıklık olsun diye verdim" dedi.

"SİNEMA BİR ŞENLİK DEĞİLDİR"

Yönetmen Orak, ekip olarak giydikleri tişörtlerle dikkat çektikleri Kobani'ye ilişkin de bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Gönlümüzün Kobani'de. Bütün algımızın Kobani'de olduğunu, sinemanın şenlik ve eğlence olmadığını, tam tersine duyarlılık için biraya gelip birbirimizden güç, destek aldığımızı göstermek istedik. Bu film bir ağıttır. Musa Anter'in 74 yıllık yaşamı Kürtlerin siyasal hareketidir aslında. Musa Anter yaşasaydı, bugün o ağıtı Kobani için yakardı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Portakal'da Kobani Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement