Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal Film Festivali

Altın Portakal Film Festivali

2)yılmaz ERDOĞAN 51 YILDIR YENİDEN YAPILANIYORUZ, ÇOK SIKILDIM ULUSLARARASI Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen festivalin her yönetim değişikliğinde yeni bir yapılanma sürecine girmesini eleştirerek, 51'incisini yapıyoruz ve hala yeniden yapılanıyoruz.

10.09.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2)yılmaz ERDOĞAN 51 YILDIR YENİDEN YAPILANIYORUZ, ÇOK SIKILDIM

ULUSLARARASI Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen festivalin her yönetim değişikliğinde yeni bir yapılanma sürecine girmesini eleştirerek, 51'incisini yapıyoruz ve hala yeniden yapılanıyoruz. Birisinin yaptığını öbürü yıkıyor, birisi toplamaya çalışıyor. Bundan çok sıkıldım dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 10 - 18 Ekim tarihleri arasında 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tanıtım toplantısı Su Otel'de yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Festival Direktörü Elif Dağdeviren ve Festival Komitesi üyesi Zeynep Özbatur Atakan katıldı.

BÜTÇE 12 MİLYON LİRA

Belediye Başkanı Türel, kısa süre içinde Altın Portakal'ı uluslararası alanda adına yakışır, altın günlerine döndürmek amacıyla ciddi mesafeler aldıklarını söyledi. Emin adımlarla ilerlediklerini, sahip oldukları tecrübeyle doğru bir yolda gittiklerini kaydeden Başkan Türel, şöyle konuştuUluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 51'inci yılında, Türk sinemasının doğumunda da 100'üncü yılını onurlandırıyor. Gelenekten geleceğe, yerelden evrensele uzanan bir festival için yola çıktık. Altın Portakal'ın önceki yıllarda olduğu gibi yerel ölçekli bir festival olarak bırakılması kabul etmek mümkün değil. Antalya'nın film festivali Cannes gibi, Venedik gibi rakipleriyle boy ölçüşecek bir festival olmalıdır.Başkan Türel, Altın Portakal'ın bu yıl ki bütçesinin, sponsorluk gelirleri dışında 11 milyon liraya civarında olduğunu ayrıca 850 bin TL'lik ödül bütçesine sahip olduklarını söyledi.

Festival Direktörü Elif Dağdeviren, Altın Portakal Film Festivali'nin 50 yıldır, çeşitli badireler atlatsa da markasından hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. Bir festivalin kenti ile bütünleşmesi gerektiğini ve Antalya'da da bunun başarılmış olduğunu kaydeden Dağdeviren, Bunun gücünü ve fırsatını her zamana değerlendirmeli ve bunu yerelden evrensele taşımalıyız dedi.Bu çerçevede Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yeniden uluslararası akreditasyonunun yapılması ve 'A Klasman' festivaller içinde yer alması için Uluslararası Film Arşivleri Federasyonu'na (FIAF) başvurunun yapıldığını açıklayan Dağdeviren, bunun sonucunda FIAF yetkililerinin bu yıl Altın Portakal'ı teftişe geleceğini söyledi.

ULUSLARARASI YARIŞMAYA 57 FİLM BAŞVURDU

Dağdeviren, 51'inci yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Kısa Film Yarışması'na 246, Ulusal Belgesel Yarışması'na 71 ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 57 yapımın başvuruda bulunduğunu açıkladı. Dağdeviren, başvuran yapımlar arasında her üç kategoride de oluşturulan ön jürinin 10 - 15 filmlik birer seçki oluşturacağını söyledi.

'51 YILDIR YENİDEN YAPILANIYORUZ'

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan ise bu yıl 10 - 18 Ekim tarihleri arasında 51'inci kez düzenlenecek festival için artık 'yeniden yapılanma' lafını duymak istemediğini belirterek konuşmasına başladı. '51'incisini yapıyoruz ve hala yeniden yapılıyoruz. Birisin yaptığını öbürü yıkıyor, birisi toplamaya çalışıyor. Bundan çok sıkıldım diye konuşan Erdoğan, 51 yaşında olan festivalin bunları yaşamaması gerektiğini söyledi.

SİNEMA İŞÇİSİ ERDOĞAN

Türkiye'de sinema sektörünün büyüdüğünü ve buna uluslararası olmayı çoktan başarmış bir dizi sektörünün de eklendiğini kaydeden Erdoğan, şunları söylediUluslararası deyince ben yalnızca Batı'yı anlamıyorum. Nicedir Doğu'yu da algılamaya başladık. Hatta dizilerimize gösterilen yoğun ilgi Doğu'dan. Bu coğrafyanın Cannes Film Festivali olabilir. Bu yıl 130 sinema filmi çekiliyor. Bu çok onur verici bir şey. Bunun 57'si başvurmuş. Türkiye'nin galiba her şehrinde, her sokağında dizi çekiliyor. Hatta, zaman zaman, kimi dikkatsizlikler yüzünden, mahalle halkı 'Artık burada dizi çekmeyin' diye eylem yapmaya başladı. Ama öte yandan da bir tane film platomuz yok. Bir tane üstüne o armayı koyduğunuzda seyirciyi salonlara koşturacak ödülümüz yok. Antalya böyle bir şeydi, tekrar öyle olmalı. Sadece bir jüri üyesi, başkanı olarak değil bir sinema işçisi olarak bu boşlukları doldurursak Türkiye'nin bu konuda da acayip yol alacağını düşünüyorum. Bütün umudum bu, burada bulunma sebebim de esasen bu.

'GÜZELLİK YARIŞMASI GİBİ BİR ŞEY'

Altın Portakal Film Festivali'nde daha önce jüri üyeliği yapan, 'Büyük Adam Küçük Aşk'ın en iyi film seçildiği 38'inci festivalde 'Vizontele' ile yarışan Erdoğan, Gençlikte, enerjikken kendince adalet peşinde koşuyorsunuz. Göremediğiniz zaman da isyan ediyorsunuz. Benim de bir iki küçük isyanım olmuştu. Sonra jüri üyeliği yapınca, bunun böyle olmadığını görüyorsun diye konuştu.

Aslında filmleri yarıştırmanın festivale heyecan kattığı için, sürükleyici bir unsur olduğu için önemli olduğunu savunan Erdoğan, Güzellik yarışması gibi bir şey. Belki çok doğru bile değil dedi.

PORTAKAL PANİĞİ

Antalya'da düzenlenen basın toplantısında 1964'te 'Gurbet Kuşları' filmiyle Altın Portakal alan ilk yönetmen Halit Refiğ'e verilen ödülden yola çıkarak tekrar tasarlan ödül heykelciği de tanıtıldı. Festival Direktörü Dağdeviren önce Refiğ'e 50 yıl önce verilen ödülü siyah örtünün altından çıkardı. Fakat bu sırada Venüs Heykeli'nin elinde altın portakal olmadığını gören Dağdeviren kısa süreli bir panik yaşadı. Dağdeviren, yanında oturan Zeynep Özbatur Atakan'la bir süre minik altın portakalı aradı. Telaşını gizlemeyen Dağdeviren, ödül heykelciğinin elinde yer alan portakalın İstanbul'da kutusunun içinde durduğu haberini alınca rahatladı. Altın Portakal'ın 51'inci yılında ilk ödüle dönülürken festivalin uluslararası yarışma kategorileri için Venüs Heykeli fazlı şekilde dizayn edildi. Elif Dağdeviren, her iki ödülü de tanıtırken İlk defa uluslararası yarışmasının kendine özel bir ödülü olmuş oldu dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, hayvan haklarını korumak için çalışmalarına devam ediyor. Yaralı kuşlar, Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilecek ve daha sonra doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.

  • Çankırı Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından Çankırı Adliyesinde 'bağımlılıkla mücadele' eğitimi verildi
    14:59 Çankırı Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından Çankırı Adliyesinde 'bağımlılıkla mücadele' eğitimi verildi

    Çankırı Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından Çankırı Adliyesinde düzenlenen eğitimde, bağımlılıkla mücadele hakkında bilgiler verildi. Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı, toplum sağlığına zarar veren bağımlılık unsurlarıyla mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

  • Tokat'ta depremzedelerin çadırı jandarma komandolar tarafından kuruldu
    14:59 Tokat'ta depremzedelerin çadırı jandarma komandolar tarafından kuruldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından evlerine giremeyen ve engelli üç çocuğu bulunan bir aileye jandarma komandoları tarafından çadır kuruldu. Jandarma personeli, aileye yiyecek yardımında bulundu. Aile, yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Uçurtma Şenliği'ne Konuk Ülke Çocuklarını Ağırladı
    14:59 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Uçurtma Şenliği'ne Konuk Ülke Çocuklarını Ağırladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Çocuk ve Uçurtma Şenliği'ne katılan konuk ülke çocukları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer'i ziyaret etti. Genel Sekreter Tuncer, çocukların bayramını kutlayarak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

  • Kdz. Ereğli Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği Düzenliyor
    14:59 Kdz. Ereğli Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği Düzenliyor

    Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Halil Posbıyık, sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme oyun parkları, hayvanat bahçesi, sahne gösterileri, atölyeler ve çeşitli oyunların yer alacağı şenliğe tüm çocukları davet etti.


Advertisement