Altın Portakal'ı "Ses"leriyle Paylaşacak mı? - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal'ı "Ses"leriyle Paylaşacak mı?

Altın Portakal\'ı "Ses"leriyle Paylaşacak mı?

Tarık Akan, Aytaç Arman ve Tuncel Kurtiz Altın Portakal'ı "ses"leriyle paylaşacak mı?

03.10.2011 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında; 1979 yılında sansüre karşı tepki, 1980'de 12 Eylül askeri darbesi nedeniyle verilemeyen ödüller, "Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri" başlığıyla sahiplerine veriliyor. 1980 yılı En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Tarık Akan ve Aytaç Arman ile, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Tuncel Kurtiz'in ödüllerini, filmlerde kendilerine sesleriyle hayat veren Mustafa Alabora, Esen Günay ve Kamuran Usluer ile paylaşıp paylaşmayacakları ise merak konusu.

"Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri" kapsamında, her ikisinin de yönetmenliği Zeki Ökten'e, senaryosu Yılmaz Güney'e ait "Sürü" ve "Düşman" filmlerinin erkek oyuncuları ödüle layık görüldü. "Sürü" filminin yanı sıra "Adak" filmindeki performansıyla Tarık Akan ve "Düşman" filmindeki oyunculuğuyla Aytaç Arman; 1980 Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu ödülünü paylaşıyorlar. Ayrıca, Tuncel Kurtiz ise, yine "Sürü" filmiyle 1980 Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Robert De Niro'yu Al Pacino seslendirseydi, Oscar alabilir miydi?

"Düşman" filminde Aytaç Arman'a ünlü oyuncu Mustafa Alabora; "Sürü" filminde ise Tarık Akan'a Esen Günay, Tuncel Kurtiz'e Kamuran Usluer sesleriyle hayat veriyorlar. Dünya genelinde; filmlerde anadilinde, başkasının sesiyle rol alan oyuncular yapımcılar tarafından kabul görmüyor ve oyunculukla ses aynı derecede önemli görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal'ı 'Ses'leriyle Paylaşacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement