ALTIN PORTAKALLAR SAHİPLERİNİ BULDU - Son Dakika
Magazin

ALTIN PORTAKALLAR SAHİPLERİNİ BULDU

ALTIN PORTAKALLAR SAHİPLERİNİ BULDU

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni'nin ardından sona erdi. Altın Portakal'ın En İyi Filmi; Azra Deniz Okyay'ın yönettiği "Hayaletler" oldu!

11.10.2020 11:01  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen 57.Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldızların Altında açık hava sinemasında düzenlenen törenle sona erdi. 3 Ekim'den bu yana Antalyalılara sinema dolu günler yaşatan festivalin kapanış töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Şevval Sam ve Yekta Kopan sunduğu Habertürk ekranlarından canlı yayınlanan geceye; Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Festivalin İdari Direktörü Cansel Tuncer, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Çetin Osman Budak ile Rafet Zeybek' ve İlçe Belediye Başkanları'nın yanı sıra sinema dünyasından birçok isim katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Festivalin İdari Direktörü Cansel Tuncer yaptığı konuşmada; "İnsanlarına, tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Tedavisi devam eden Başkanımıza yurdumuzun dört bir yanından verdiğiniz destekle, sevginin ne kadar büyük bir güç olduğunu bizlere bir kez daha gösterdiniz. Salgının gölgesinde hazırlandığımız ve bugün Ödül Töreni'ni gerçekleştirdiğimiz 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali hepimiz için bambaşka bir tecrübe oldu. Bu yılki festivalin Altın Portakal tarihinde çok farklı bir yeri olacağını düşünüyorum. Daha hazırlık aşamasında birçok kişi festivalin bu yıl yapılmamasını önerdi. Festival çalışmalarını sürdürdüğümüz için bizi eleştirenler oldu. Başkanımız Muhittin Böcek'in öncülüğünde ekip arkadaşlarımızla birlikte zorluklarla dolu bir yola çıktık. Bu zorlu yoldaki en büyük motivasyonumuz ise; sinemaya ve sinemacılara vereceğimiz destek ile halkımıza vereceğimiz moral oldu" dedi.

Dünden bugüne festivale emeği geçen herkese teşekkür ederek söze başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ise; "Festivalimizin başladığı ilk gününden bugüne çok çeşitli sıkıntılar yaşandı. Bugün biz de tüm dünya da önemli bir sıkıntının içindeyiz. Gerek ülkenin ve dünyanın gerekse de başkanımızın sağlığı nedeniyle ara vermek tercihi normal karşılanabilirdi. Bunu yapmadık. Cumhuriyet öncesi ve sonrası sürekli sıkıntılarla boğuşarak bu ülkeyi var eden bu ülke insanının, azim ve çaba ruhunu taşıyan bizler bugün bütün bu sıkıntılara rağmen festivalimizin 57.' sini gerçekleştirmenin ve sizlerle birlikte olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 12 film, 16 kategoride toplam 770 bin TL tutarındaki ödül için yarıştı. Senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal'ın başkanlık ettiği, senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral'dan oluşan jüri, Azra Deniz Okyay'ın "Hayaletler" adlı filmini En İyi Film seçti. Ödülü açıklayan Zeynep Oral, gerekçelerini şöyle açıkladı: "Zamanın ruhunu soğukkanlılıkla kavramış ve içinde yaşadığımız karanlığı cesaretle anlatan, alışılagelmiş kalıpları kıran, bizi şaşırtan ve sarsan, sinemamız için benzer çalışmalara ilham olacak güçte bir film."

Hayaletler'e 5 ödül!

"Hayaletler" En İyi Film Ödülü başta olmak üzere beş ödülle geceden ayrıldı. "Hayaletler" filmiyle Azra Deniz Okyay; En İyi Yönetmen, Ayris Alptekin; En İyi Kurgu, Emrah Özdemir; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ise "Hayaletler" filmindeki performansıyla Nalan Kuruçim ve "İnsanlar İkiye Ayrılır" filmindeki rolüyle Nezaket Erden arasında paylaştırıldı.

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'ne Fikret Reyhan yönetmenliğindeki "Çatlak" filmi layık görülürken, Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü'nü Ferit Karol imzalı "Kumbara" aldı.

En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibi ise "İnsanlar İkiye Ayrılır" filmiyle Tunç Şahin oldu.

Kaynak: Snob Magazin

Son Dakika Magazin ALTIN PORTAKALLAR SAHİPLERİNİ BULDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement