Altın Portakallar Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Altın Portakallar Sahiplerini Buldu

Altın Portakallar Sahiplerini Buldu

AKSAV tarafından düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, düzenlenen ödül gecesiyle sona erdi.

12.10.2013 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meryem filmi 5 ödülle gecenin en ödüllü filmi olurken, 'Kusursuzlar'ın yönetmeni Ramin Matin, hem ulusal jürinin hem de Film Yönetmenleri Derneği'nin En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. Geceye damgasını vuran bir diğer isim Gülistan Acet oldu. Acet, hem yönetmen olarak 'En İyi Kısa Film' hem de oyuncu olarak 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne uzandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül gecesiyle sona erdi. Gecenin sunuculuğunu Murat Han ve Özge Özder yaptı.

MESAJI GELDİ

Altın Portakal'ın ödül gecesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun festivale gönderdiği kutlama mesajının okunmasıyla başladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu mesajında 'Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin haklı gururunu sizinle paylaşıyor, 50'nci yaşını içtenlikle kutluyorum' ifadesine yer verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "50 yıllık serüvenin son gününe geldik. 1 haftayı mutluluk ve coşkuyla yaşadık. Bütün jüri üyelerimizi başta sevgili Türkan Şoray olmak üzere yorduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yarışmalara katılan bütün ekipleri yürekten kutluyorum. 51'nci festivalde tekrar kucaklaşmak üzere diyor ve şunu ifade etmek istiyorum, Antalya halkı tüm ilgi ve sevgisiyle sanatçılarını kucaklamaktan ve onlara saygı duymaktan büyük gurur duyuyorö dedi. İLK ÖDÜLDE GEZİ SLOGANLARI 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ilk ödüller 'Kısa Film' kategorisinde verildi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) En İyi Kısa film ödülünü 'Patika'yla paylaşan 'Karpuz Cenneti'nin Yönetmeni Gülistan Acet, ödülünü Musa Anter, Uğur Mumcu, Hrant Dink başta olmak üzere tüm faili meçhullere ve onların ailelerine adadı. Kısa Film kategorisinde 'Tornistan'la Jüri Özel Ödülü'nü alan Ayce Kartal, 'Gezi Parkı olaylarında orantısız güce maruz kalmış, sakat kalmış hayatını kaybetmiş tüm insanlar adına alıyorumö diye konuştu. Bu sırada salondan 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları yükseldi. JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü, dedesinin ismini taşıyan Avni Tolunay açıkladı. Sahnede gözyaşlarına hakim olamayan torun Tolunay, 'Birçok kişinin çalıp çırptığı bir dönemde Ne Mutlu Türküm ne mutlu Avni Tolunay'ımö dedi. Jüri Özel Ödülü ses tasarımı ve özel efektleriyle 'Meryem' filminin oldu. 'Meryem' aynı zamanda Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü'nün de sahibi oldu. Yönetmen Atalay Taşdiken, ödülünü çilekeş Anadolu kadınlarına adadı. Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ise 'Mavi Ring' filmine gitti. Jüri Özel Ödülü ise Cennetten Kovulmak filminin küçük yıldızı Rojin Tekin'e verildi. Gözyaşları ve utangaçlıkla sahneye gelen Rojin Tekin, 'Teşekkür ederimö dedi. Rojin Tekin bu ödülle Avşar Yapım'dan 5 bin Liralık eğitim desteği kazandı.

HEM YÖNETMEN HEM DE OYUNCU ÖDÜLÜ Gecede En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü 'Cenneten Kovulmak' filmindeki rolüyle Gülistan Acet'in oldu. 'Karpuz Cenneti' isimli kısa filmiyle BAKA En İyi Kısa film ödülünü de alan Gülistan Acet, oyuncu olarak ikinci kez sahneye çıkışında bu kez ödülün sürpriz olduğunu söyledi. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü ise 'Uzun Yol' filmiyle Ahmet Özarslan'a verildi. Ödülü Özarslan adına filmin yönetmeni Nihat Seven aldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde SİYAD En İyi Ulusal Film Ödülü, 'Kutsal Bir Gün' filminin oldu. Atilla Dorsay'dan ödülü yönetmen Serdar Temizkan aldı. En İyi Kurgu Ödülü 'Mavi Dalga' filmiyle Çiçek Kahraman'a verilirken, En iyi Sanat Yönetmeni ise 'Kutsal Bir Gün'deki çalışmalarıyla Selda Çiçek, Sırma Bradley'in oldu. BAKA En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Feza Çaldıran, 'Meryem' filmiyle aldı. BAKA En İyi Müzik Ödülü, Youki Yamamoto'yla 'Meryem' filminin oldu. Ödülü filmin yönetmeni Atalay Daşdiken alırken, kendisinin şu an Çin'de olduğunu belirterek, 'Burada olsa kendisine bir sürpriz yapacaktık. Antalya'da olsaydı, çocuğunun babasıyla evli değil, Antalya'da evlendirecektikö diye konuştu.

ZEYNEP ÇAMCI SEVİNCİNİ ŞORAY'A SARILARAK PAYLAŞTI

Festivalde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Ulusal Jüri Başkanı Türkan Şoray açıkladı. Şoray, sahne merdivenlerini çıkarken zorlandı, ama seyirciler alkışlarıyla kendisine destek verdi. 'Türk sinemasının Sultanı lakaplı Türkan Şoray, 'Dizimde bir rahatsızlık var. Onun için hoş bir görüntü olmadı, özür dilerim. 'Sahneye davet edileceksin bomba gibi yürü diyordum' ama olmadıö dedi. Festivalin yarışma filmlerinden 5'inin ilk film olduğunu kaydeden Türkan Şoray, çok titiz çalıştıklarını ve en iyiyi seçmeyi hedeflediklerini belirterek, En İyi Erkek Oyuncu ödülünün 'Uzun Yol' filmiyle Hakan Yufkacıgil'e gittiğini açıkladı. Ödülünü alan Yufkacıgil, "Ödülü rahmetli babama atfetmek istiyorum ve anneme çok teşekkür ediyorumö dedi. Ödülün ardından Şoray'a sunucu Murat Han yerine kadar eşlik etti. Türkan Şoray yerine oturduğu ana dek salonda alkışlar susmadı. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise 'Meryem' filmiyle Zeynep Çamcı'nın oldu. Ödülü Ulusal Jüri Üyesi Mahir Günşiray takdim etti. Çamcı ödülünü almadan önce Şoray'ın yanına giderek kendisine sarıldı. Çamcı ödülünü 'Meryem gibi umutları tükenmeden gün sayan bütün insanlaraö adadığını söyledi. EXPO 2016 En İyi Senaryo Ödülü Zeynep Dadak ve Merve Kayan ortak çalışması 'Mavi Dalga'ya gitti. Ödülü alan Dadak, 'Gençlerin dünyasından akan bir hikaye anlatmak istedik. Anlaşıldığı için çok mutluyuzö dedi. Merve Kayan ise sesi titreyerek geçen yıllarda kaybettikleri Burçin Tuncer ve Seyfi Teoman adına ödülü aldıklarını açıkladı. EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLLERİ RAMİN MATİN

FilmYön En İyi Yönetmen Ödülü, 'Kusursuzlar' filmiyle Ramin Matin'in oldu. Ödülü Handan İpekçi'den alan Matin, 'Bu ödülü almamı sağlayan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bütün film ekibine, onların sayesinde bütün bunlar oluyorö dedi. Altın Portakal jürisinin En İyi Yönetmen ödülünü ise Reis Çelik açıkladı. Çelik, jüri toplantısının 13 saat sürdüğünü belirterek, 'Zor geçti, zamanımızın büyük çoğunluğunu Türkan Şoray'ın gözlerine bakarak geçirdik. O kadar adaletli bakıyordu ki, uzun uzun konuşmak gerekti. O anlarda aklıma şöyle bir şey geldi; Türkan Hanım'ın gözlerini TBMM'ye koyalımö diye konuştu. Ramin Matin, Kusursuzlar ile Film Yönetmenleri Derneği ödülünün ardından ikinci kez En İyi Film Yönetmeni ödülünü aldı. Altın Portakal Heykelciğiyle birlikte 100 bin Lira ödülü bulunan En İyi İlk Film Ödülü, Mavi Dalga filminin oldu. Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın takdim etti. Filmin yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan başta olmak üzere film ekibi tam kadro sahneye çıktı. Yönetmen Kayan, 'Türkiye'nin değil, dünyanın birçok yerinden kurumların ve dostların yardımıyla yapıldı, onlara da teşekkür ediyoruzö dedi.

Altın Portakal Film Festivali'nden 'En İyi Film Ödülü' ikiye bölündü. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün açıkladığı ödüller 'Cennetten Kovulmak' ve 'Kusursuzlar' filmlerine gitti. Cenneten Kovulmak filminin yönetmeni Ferit Karahan, salonu Kürtçe selamladı. Karahan, 'Bu ödülü Rojava direnişine ve Taksim direnişine armağan ediyorumö dedi.

MERYEM ÖDÜL ZENGİNİ 350 bin Liralık En İyi Film Ödülü'nün ortakları Cennneten Kovulmak ve Kusursuzlar geceden üçer ödülle ayrıldı. 'Mavi Dalga' da gecenin üç ödüllü filmleri arasında yer alırken Altın Portakal'ın 50'nci yılından en fazla ödülle dönen yapımı 'Meryem' oldu. Meryem, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de dahil olmak üzere 5 ödülle geceden ayrıldı. 'Kutsal Bir Gün' ve 'Uzun Yol' geceden ikişer ödülle ayrılırken, Kısa Film, Uvertür ve Sev Beni ise festivalden ödülsüz ayrılan filmler oldu. DERSİM'İN KAYIP KIZLARINA

'Hav Way Zaman' isimli çalışmasıyla Nebil Özgentürk'ten Belgesel Jüri Özel Ödülü'nü alan Nezahat Gündoğan, 1938 Dersim katliamını anlattığı belgeselini 'köklerinden koparılan kayıp kızlara' atfetti. Yönetmen Gündoğan, hikayesini anlattığı 1938'de ailesi öldürüldüğünde 5-6 yaşlarında olan Emoş Gülver'i de sahneye aldı. Gülver, 'Merhaba, hoş geldiniz hepinize teşekkür ediyorumö dedi. ÖDÜLÜNÜ SAKİNE CANSIZ'A ADADI

'Fecira'yla En İyi Bölgesel Ödülü'nü 'Tek Başına Dans'la paylaşan Piran Baydemir, ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşmasını önce Kürtçe, ardından Türkçe yaptı. Baydemir, öÖdülümü Paris'te katledilen üç kadın yoldaşa, Sakine Cansız'a ve Rojava devrimine adıyorumö dedi. ULUSLARARASI ÖDÜLLER

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Gençlik Jürisi'nin özel ödülü ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Uluslararası Film Ödülü, Almanya yapımı 'Tuhaf Kedicik'e gitti. Yeşim Ustaoğlu ve İranlı oyuncu Leila Hatami'nin birlikte açıkladığı Uluslararası Uzun Metraj En İyi Film Ödülü ise Tayland yapımı '36'nın oldu.

'DERELER ÖZGÜR AKSIN'

Halkın Portakalı Jüri Üyesi Bilet İlhan'ın takdim ettiği 5'inci Halkın Portakalı En İyi Film Ödülü 'Yansıma' filmiyle Çapulcilar ekibinin oldu. Altın Portakal heykelciğiyle birlite 15 bin Liralık ödülün sahibi olan Çapulcilar ekibi adına ödülü, Deniz Akgün 'Dereler özgür aksınö sloganıyla aldı.

FESTİVAL KLASİĞİ 'KIRMIZI HALI'

Antalya Altın Portakal Film Festivali klasiği 'kırmızı halı'ya şıklıklarıyla Türkan Şoray, Nefise Karatay, Arzu Yanardağ, Zeynep Çancı ve Özge Özder damga vurdu. Arzu Yanardağ derin bacak dekolteli tek omuzlu kıyafeti ve şık aksesuarlarıyla göz kamaştırdı. Leyla ile Mecnun dizisinin Leyla'sı Zeynep Çancı siyah şık tuvaletiyle sade bir stil çizdi. Aynı zamanda ödül töreninin kadın sunucusu Özder ise derin göğüs dekolteli işlemeli transparan elbisesiyle festivale damga vurdu. Jüri Başkanı Türkan Şoray, beyaz tonlarındaki iki parçadan oluşan elbisesi ve kendisiyle özdeşleşen şalıyla dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Portakallar Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bilgi üzerine evde yapılan kenevir üretimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar Hint keneviri, kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve diğer ekipmanlar ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alındı.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, A.S. tarafından kullanılan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a çarptı. Yaralanan Akyol, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Sürücü A.S. ise gözaltına alındı.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti
    13:05 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Akyol, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı
    13:05 Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı

    Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yalı Kütüphanesi, zengin koleksiyonuyla 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Boğaz manzarasına karşı modern alanlara sahip kütüphanede aynı anda 120 kişi ders çalışabiliyor. Kütüphanede 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor. Ücretsiz kafeterya hizmeti de sunulan kütüphane, online rezervasyon sistemiyle çalışıyor ve tüm İstanbullulara açık.

  • Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi
    13:05 Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi

    Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı İzmir Atatürk Lisesi mezunlar derneği tarafından düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı programda, Hanri Benazus'un değeri ve iz bırakma gücü vurgulandı.


Advertisement