Altındağ Açık Hava Sinemasında Yıldızlar Geçidi - Son Dakika
Yerel

Altındağ Açık Hava Sinemasında Yıldızlar Geçidi

Altındağ Açık Hava Sinemasında Yıldızlar Geçidi

Her yıl birbirinden farklı etkinliklerle Ramazan'ı renklendiren Altındağ Belediyesi, açık hava sineması ile Hamamönü'ne gelenleri bambaşka diyarlara götürüyor.

06.08.2012 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl birbirinden farklı etkinliklerle Ramazan'ı renklendiren Altındağ Belediyesi, açık hava sineması ile Hamamönü'ne gelenleri bambaşka diyarlara götürüyor.

Geçmişte yaz akşamlarının vazgeçilmez eğlencesi, büyük-küçük, genç-yaşlı herkesin favorisi olan ve günümüzde Hamamönü'nde hayat bulan açık hava sinemasında her akşam yıldızlar geçidi yaşanıyor. Bazı akşamlar duygusal filmlerin gösterildiği açık hava sinemasında, bazen de kahkaha tufanı esiyor. Patlamış mısır eşliğinde çayların içildiği, bazen duygu dolu, bazen de neşe dolu anların yaşandığı sinemada, her akşam Türk sinemasına damga vurmuş birbirinden başarılı yapımlar seyircisiyle buluşuyor.

Eski yazlık sinemalar gibi dekore edilen Hamamönü açık hava sinemasında izleyiciler geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor. "Çocukluk günlerimize geri döndük" diyen sinema severler ilk günden açık hava sinemasını doldururken, çocuklar da büyükler kadar eğleniyor.

Ramazan'ın ilk gününden itibaren film gösteriminin devam ettiği açık hava sinemasına gösterilen ilgi büyük oldu. 150 kişi oturma kapasitesi bulunan sinema her akşam sinemaseverlerle doldu taştı. 1977 yapımı, hemen herkesin defalarca izlediği Selvi Boylum Al Yazmalım, ilk defa izleniyormuşçasına duygulu anlar yaşatırken, Hababam Sınıfı serisi izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Hamamönü Dutlu Sokak'ta bulunan açık hava sinemasında, saat 21.00'de başlayan film gösterimleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmesine rağmen, her gece ilgi odağı oldu.

"Vali" filminin gösterimine eşi ve arkadaşlarıyla birlikte katılan Furkan Demircan, "Açık hava sinemasında ilk defa yine burada, geçen yıl film izlemiştim. Çok keyif aldığım için bu yıl tekrar geldim. Gerçekten çok beğendim" dedi.

Yeğenleriyle birlikte film izlemeye gelen Özcan-Süheyla Eroğlu çifti ise açık hava sineması sayesinde gençlik yıllarına döndüklerini söyledi. "Biz çocukken Esen sineması, Yayla sineması vardı burada… Oralara gitmeye bayılırdık. En sevdiğimiz eğlenceydi. Şimdi bu sinema sayesinde o yıllara döndük yine. Gerçekten bizi geçmişe götürdü. Çok keyif aldık" diyen Özcan Eroğlu, gösterilen filmlerin de çok iyi seçilmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Gençlik yıllarına döndüğünü söyleyen Süheyla Eroğlu ise Altındağ Belediyesi'ne ve Başkan Veysel Tiryaki'ye teşekkürlerini iletti.

Bugüne kadar, Cenneti Beklerken, Selvi Boylum Al Yazmalım, Çınar Ağacı, Toprak Ana, Hababam Sınıfı, Uçurtmayı Vurmasınlar, Canım Kardeşim, Çok Film Hareketler Bunlar, 72. Koğuş, Beyaz Melek, Ezo Gelin, New York'ta Beş Minare, Vizontele, Boş Beşik, Vali, Züğürt Ağa, Çeşme ve Ay Lav Yu filmlerinin gösterildiği sinemada bugünden sonra ise, Tatar Ramazan, Deli Deli Küpeli, Reis Bey, Gülsüm Ana, Mavi Boncuk, Anadolu Kartalları, Şark Bülbülü, Nefes, Eyvah Eyvah 2 filmleri izleyicilerle buluşacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ Açık Hava Sinemasında Yıldızlar Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement