Altındağ'da 2017 Yılında Rekor Yatırım - Son Dakika
Güncel

Altındağ'da 2017 Yılında Rekor Yatırım

Yıl boyunca ara vermeden sürdürdüğü yatırım çalışmalarıyla Altındağ’ın değerine değer katan Altındağ Belediyesi, 2017 yılını da rekor yatırımlarla tamamladı.

27.02.2018 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıl boyunca ara vermeden sürdürdüğü yatırım çalışmalarıyla Altındağ'ın değerine değer katan Altındağ Belediyesi, 2017 yılını da rekor yatırımlarla tamamladı. 1 yılda 140 milyon TL'lik yatırım yapan Altındağ Belediyesi, bütçesinin hemen hemen yarısını yatırım için harcadı.

2017 yılında Altındağ'da 727 kişi tapu sahibi olurken, bu zamana kadar tapu sahibi olanların sayısı 15 bine yaklaştı. Başkan Veysel Tiryaki'nin göreve gelmesinden bu yanan bir tek kaçak yapı yapılmasına izin vermeyen Altındağ Belediyesi, yıkımlarını da sürdürdü. Son bir yılda bin 686 gecekondu yıkımı gerçekleştirildi. Altındağ'da bu zamana kadar yıkımı gerçekleştirilen gecekondu sayısı ise 45 bini geçti.

27 kilometre yeni yol, 115 bin ton asfalt

2017 yılında 27 kilometre yeni yol açan Altındağ Belediyesi, toplamda 401 kilometre yeni yol açmış oldu. Yani Altındağ'da Ankara- İstanbul arası mesafe kadar yol açımı gerçekleştirildi. Açılan yolların asfalt ve bakım onarım çalışmalarına da büyük özen gösteren Altındağ Belediyesi, 1 yılda 115 bin ton asfalt döktü, 62 bin 313 metrekare bordür ve 56 bin 912 metrekare tretuvar döşemesi gerçekleştirdi. Yaya kaldırımlarında engelli vatandaşlar da unutulmayarak, 14 bin 629 metrekare görme engelliler için sarı taş döşendi.

Altındağ'da yıllardır devam eden kentsel dönüşüm projeleri ise büyük bir hızla devam etti. Çinçin 4'üncü etap kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılırken, Cin Deresi, Örnek Mahallesi Telsizler Blokları, Türk-İş Blokları gibi dönüşüm alanlarında ise süreç işliyor. 2017 yılında Ulubey, Beşikkaya ve Battalgazi mahallelerine yapılan Aile Sağlığı Merkezleri hizmete girerken, Beşikkaya 112 Acil Servis İstasyonu da hizmete başladı. Battalgazi, Karapürçek, Siteler, Gülpınar ve Karacaören mahallelerine yapılan 112 Acil Servis İstasyonları ile Çamlık ve Karapürçek Aile Sağlığı Merkezleri'nin ise inşaatları tamamlandı.

Gösterişten uzak ve küçük mahalle camileri yapan Altındağ Belediyesi, 2017 yılında bu camilere yenilerini ekledi. Feridun Çelik Mahallesi'ne yapılan İmam Maturidi, Çamlık Mahallesi'ne yapılan Hacı Bektaş-ı Veli ve Gülpınar Mahallesi'ne yapılan Hz. Hacer Camii kapılarını ibadete açtı. Doğantepe, Battal Gazi ve Feridun Çelik mahallerine yapılan camilerin inşaatları da tamamlandı.

"Şehitlerimizin isimleri açılış yapılan parklara verildi"

Altındağ Belediyesi 2017 yılında 5 parkın açılışını gerçekleştirdi, 8 mahallede yeni parkların inşaatı tamamlandı. Parklara terörle mücadelede hayatını kaybeden şehit Uzman Çavuş Yavuz Bayram, şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz, şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt ve şehit Piyade Onbaşı Harun Aydın'ın isimleri verildi. Aktaş, Ulubey, Ziraat, Doğantepe, Başpınar, Karapürçek, Alemdağ mahalleleri ve Doğu Caddesi'nde yapımı gerçekleştirilen parkların inşaatları da tamamlandı. Aktaş, Ali Ersoy, Ulubey ve Karapürçek mahallelerinde ağaçlandırma alanları oluşturularak, yeşil alan miktarına büyük katkı sağlandı.

2017 yılında kültürel ve sosyal alanda da pek çok yatırım hizmete açıldı. Aydınlıkevler Mahallesi'nde "Erkek Yaşam Merkezi", Beşikkaya Mahallesi'nde "İlçe Halk Kütüphanesi", Ali Ersoy Mahallesi'nde ise "Şair Baki Kültür Merkezi" hizmete açıldı. Hamamarkası bölgesinde "Mevlevihane" ile "Şairler ve Yazarlar Evi" hizmete açılarak, bölgenin kültürel değerine katkı sağlandı.

Eğitim ve spora tam destek

Altındağ Belediyesi, 2017 yılında eğitime de büyük destek verdi. Gültepe ve Ali Ersoy Mahallesi'nde iki anaokulunun açılışını gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, okul tadilatları için 1 milyon 160 bin TL harcadı.

2017 yılında Doğantepe, Ulubey ve Karacaören mahallelerine yapılan spor tesislerinin inşaatları tamamlanırken, Altınköy Açık Hava Müzesi arazisi içine yapılan 350 dönüm büyüklüğünde at maneji ve Ali Ersoy Mahallesi'nde Buz Pateni Sarayı'nın yapımında ise sona yaklaşıldı.

2017 yılında da yine köyler unutulmadı. Aydıncık, Kavaklı ve Peçenek köylerine köy konakları yapıldı. Hamamarkası bölgesinde restorasyon çalışmaları devam ederken, aynı yerdeki konut projesinin ilk etabı tamamlandı. Gagavuzya Özerk Bölgesi'ne Gençlik Merkezi ve Huzurevi yapımı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, araç parkına eklediği 12 iş makinası ve araç ile de filosunu güçlendirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altındağ'da 2017 Yılında Rekor Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.


Advertisement