Altındağ Demirfırka Polis Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Altındağ Demirfırka Polis Merkezi Törenle Açıldı

Altındağ Demirfırka Polis Merkezi Törenle Açıldı

İçişleri Bakanı Yardımcısı Osman Güneş, “Artık biz istiyoruz ki suçlar işlenmeden önlensin.

05.02.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Yardımcısı Osman Güneş, "Artık biz istiyoruz ki suçlar işlenmeden önlensin. Suç işlenmesin, eğer hasbelkader bir suç işlenirse de devlet onun yakasına derhal yapışsın ve adli mercilere teslim etsin" dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Demir Fırka Polis Merkezi Amirliği düzenlenen törenle açıldı. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Genel Müdürü Kadri Kartal ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katıldı. Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş, güvenlik hizmetinin bir toplumda en önde gelen olmazsa olmaz hizmet olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'yle, polis teşkilatlarıyla topluma güvenlik hizmeti sunma gayreti içinde olduğunu söyledi. Güneş, "Hizmet insan içindir. Her türlü hizmet insanımıza, sizlere hizmet içindir. Sizlerin huzuru içindir. Sizlerin güven içerisinde yaşamınızı sürdürebilmeniz içindir. Dolayısıyla bu güzel hizmetin ortaya çıkışında emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Güneş, 1970'li yıllarda Ankara'da öğrenci olduğu günleri ve o zamanın Ankara'sını da anlatarak, ne zaman yurtdışından bir misafir gelse hemen Hamamönü'ne götürdüklerini ifade etti. Güneş, "Artık biz istiyoruz ki suçlar işlenmeden önlensin. Suç işlenmesin, eğer hasbelkader bir suç işlenirse de devlet onun yakasına derhal yapışsın ve adli mercilere teslim etsin. İşte bu güzel eserler hiç suç işlenmemesi için vatandaşlarımızın kendilerini daha huzurlu, güvenli, daha rahat hissetmelerini sağlamak içindir" ifadelerini kullandı.

"ANKARA POLİSİ, ANKARA'NIN DİRLİK VE DÜZENİNİ, ANKARA'NIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ HEP ÖNÜNDE TUTUYOR"

Vali Yüksel ise, merkezin devlet-vatandaş buluşmasına aracılık etmesini, önemli bir buluşma noktası olmasını temenni ederek, "Ankara polisi devletinin üniterliğini, devletinin milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve de al bayrağının yüceliğini yüreğinde hisseden bir birimdir. Ankara polisi, Ankara'nın dirlik ve düzenini, Ankara'nın huzur ve güvenliğini hep önünde tutuyor. Ancak Ankara polis teşkilatı bütün bunu yaparken dünyada yeni güvenlik paradigmalarının yıkıldığını, yeni değişimlerin yaşandığını da biliyor. Dün sadece dünya polis teşkilatlarında esas olan suçluların yakalanması konseptini öne alan anlayışın artık tamamen kalktığını, şimdi çağdaş polis ölçüsünün yegane ölçüsünün suçları önlemek, suçları caydırmak olduğunu artık Türk polis teşkilatı biliyor. Ankara polis teşkilatı da yüreğinde bu heyecanı taşıyor" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞIMIZIN DAHA İYİ HİZMET ALMASI VE PERSONELİMİZİN DE EN İYİ FİZİKİ ŞARTLARDA ÇALIŞMA ORTAMI SUNMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Ankara Emniyet Genel Müdürü Kartal, Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşa daha kaliteli güvenlik hizmeti sunulabilmesi için öncelikle hizmet planının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kartal, "Amaçlarımızın bir parçası olarak şuan içinde bulunduğumuz Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Demirfırka Polis Merkez Amirliği daha önce Kale Mahallemizde fiziki şartları çok iyi olmayan eskimiş bir binada hizmet vermekteydi" diye konuştu.

Binada Altındağ Belediyesi tarafından özgün bir proje uygulandığını anlatan Kartal, şöyle konuştu:

"Bu bölgede devam eden restorasyon çalışmalarıyla uyumlu bir proje olduğu görülmektedir. Aynı zamanda fonksiyonel olarak vatandaşımızın daha iyi hizmet alması ve personelimizin de en iyi fiziki şartlarda çalışma ortamı sunması son derece önemlidir. Binamız 3 katlı olup, 700 metrekare alana yerleşmiş, 366 metrekare kapalı kullanım alanına sahiptir. 20 bin vatandaşımıza 54 personeliyle hizmet verecektir."

"BU BÖLGEDEKİ YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Mekanların 1920 Ankara'sının mekanları olduğunu hatırlatan Tiryaki, "Önümüzde tekrar ayağa kalkan, konuşan bir Altındağ'ın merkezindeyiz ve bugün burada tam bölgenin kalbinde polis karakolunun mütevazı açılışını yapıyoruz. Altındağ Belediyesi bundan öncede gerek kamu hizmetlerini hızlandırmak, gerek vatandaşın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla bir belediye sorumluğunda kamu hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla bu tür tesisler kazandırmaya devam ediyor" dedi.

2013 yılında kamu hizmetine açılan tesisleri anlatan Tiryaki, "Daha önce İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aydınlıkevler Polis Karakolu, Karapürçek polis Merkezi ve belediyemiz tarafından yapılan Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettiğimiz yapılar arasında. İnşallah Altındağ'ın huzuruna, hele hele bu bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bu bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Demir Fırka Polis Merkezi Amirliği'nin açılış kurdelesi kesildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altındağ Demirfırka Polis Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement