Altındağlı Kadınlar Yeteneklerini Resme Yansıttı - Son Dakika
Yerel

Altındağlı Kadınlar Yeteneklerini Resme Yansıttı

Altındağlı Kadınlar Yeteneklerini Resme Yansıttı

Altındağ Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açtığı sergide Altındağ Belediyesine bağlı kadın eğitim kültür merkezleri üyesi 50 kadının eserleri sergilendi.

08.03.2017 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açtığı sergide Altındağ Belediyesine bağlı kadın eğitim kültür merkezleri üyesi 50 kadının eserleri sergilendi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Müzesi Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki sergide kadın konulu 200 çalışma yer aldı. Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyesi 73 yaşındaki Mahiye Ateş'in resimleri büyük ilgi topladı. Ateş, sergide iki çalışmasının bulunduğunu, resimleri yaklaşık 1 ayda yaptığını söyledi. Kültür merkezinde haftada 2 gün tam 16 saat resim eğitimi aldığını belirten Ateş, yine bu merkezde müzik kursuna gittiğini kaydetti. Ateş, her sabah kahvaltıdan sonra kültür merkezinin yolunu tuttuğunu söyleyerek, "Burası benim ikinci evim oldu" ifadesini kullandı.

Altınpark Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Aysel Cevher de açıldığı günden itibaren merkez üyesi olduğunu dile getirerek, resim yapmayı kültür merkezinde öğrendiğini söyledi. Cevher, bu sergiye 3 çalışmayla katıldığını belirterek, fırçayı eline her aldığında büyük bir heyecan yaşadığının altını çizdi. Cevher, resim konusunda her geçen gün kendini daha fazla geliştirdiğini vurguladı.

Karacaören Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyesi Meryem Yıldırım ise şunları kaydetti:

"Çalışmamda Anadolu kadınına yer verdim. Bu resmi yapmadan önce kafamda Anadolu kadınını canlandırdım. Anadolu kadını fedakardır, cefakardır dedim. Mücadeleyi sever dedim. Emekçidir Anadolu kadını dedim. Yorulmak nedir bilmez dedim. Anadolu kadınının tüm zorluklara göğüs gerdiğini düşündüm. Sonra tüm bu unsurları bir araya getirdim. Ortaya işte bu tablo çıktı. Ama şunu söylemeliyim. Bence kadının güzelliği sadece resme yansımamalı. Davranışlarımızla da bu durumu ortaya koymalıyız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağlı Kadınlar Yeteneklerini Resme Yansıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement