Altın Haftaya Sakin Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Altın Haftaya Sakin Başladı

İstanbul Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yatay başlamasının ardından 162,6 lira seviyesinde dengelendi.

19.02.2018 10:00  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma günü, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağılıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,82 azalışla 162,5 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yatay başlamasının ardından 162,6 lira seviyelerinde dengelendi.

ÇEYREK 267 LİRA, CUMHURİYET BİN 88 LİRA

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 162,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.088 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,08 azalışla 1.347,6 dolardan işlem görüyor.

Altın Haftaya Sakin Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altın Haftaya Sakin Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.


Advertisement