Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç - Son Dakika
3.Sayfa

Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç

Çorum'da iki yıl önce evlilik vaadiyle kandırdığı Gökhan Uncu'nun düğün için aldığı altınlarla ortadan kaybolan firari gelin adayı Nurhan B., emniyetteki ifadesinde "O kişi ben değilim, sadece o kişiye benzediğim için her önüne gelen beni suçluyor" dedi.

10.01.2020 08:24  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da evlilik aşamasında olduğu Gökhan Uncu'nun (23) düğün için aldığı altınlarla ortadan kaybolan ve hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan firari gelin adayı Nurhan B. (23), Uşak'ta polis ekiplerince yakalandı. Yargılandığı davaya, Uşak'tan SEGBİS aracılığıyla katılan Nurhan B., suçlamaları reddederek, "O kişi ben değilim, sadece o kişiye benzediğim için her önüne gelen beni suçluyor. Kimseyi dolandırmadım" dedi.

Çorum'da iki yıl önce yaşanan olayda Devane Mahallesi'nde oturan Hasan ve Hatice Uncu çifti, oğulları Gökhan Uncu'yu evlendirmek istedi. Aile, aracılar vasıtasıyla oğulları için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir gelin adayı buldu. Çift, oğullarını da yanlarına alıp, genç kızı görmek üzere Ağrı'ya gitti. Burada aile ile tanıştırılan Uncu çiftine iddiaya göre, "Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi öksüz büyüdü" denilerek, Nurhan B. gösterildi. Bir araya gelen gençlekrin yaptıkları kısa görüşme sonrasında ailelerine evlilik konusunda sorun olmadığını belirtmeleri üzerine Hasan ve Hatice Uncu çifti, genç kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim Ö.'ye 15 bin TL, aracılara da 10 bin TL verdikten sonra gelin adayı Nurhan B.'yi bir yakınıyla birlikte Çorum'a getirdi.

KAYIPLARA KARIŞTI

Hasan ve Hatice Uncu çifti, gelin adayının ailesine 'süt parası', elbiseler, gelinlik ve takılar olmak üzere toplamda 60 bin TL dolayında harcama yaptı. 2018'in Ağustos ayında gerçekleştirilen bu buluşmadan sonra aileler, düğün tarihi olarak 14 Ekim'i belirlendi ve davetiyeler basıldı. Düğün salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar sürerken, gelin adayı Nurhan B., "Canım lahmacun çekiyor" diyerek, damat adayı Gökhan Uncu ile çarşıya gitti. Gittikleri lokantada da "Lavaboya gidiyorum, birazdan dönerim" diyerek, masadan kalkan Nurhan B., düğünde takılmak üzere alınan ve üzerinde bulunan altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Yapılan aramalara rağmen genç kadına ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gökhan Uncu polise, şikayetçi oldu.

AYNI YÖNTEMLE BAŞKA KİŞİLER DE DOLANDIRILMIŞ

Şikayet üzerine, Çorum ve Ağrı Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturdu. Soruşturmayı yürüten özel ekipteki polislerin yaptıkları araştırmada gelin adayı Nurhan B.'nin aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığını ortaya çıktı. Nurhan B.'nin, irtibatlı olduğu kişilerle birlikte evlenme vaadiyle aileleri dolandırdığı saptandı. Polis, belirlediği adrese yaptığı baskında, Nurhan B.'yi bulamadı. Kadının, sürekli adres değiştirdiği ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten ekip tarafından yakalanan Mesut A. ve Sait G. ise ifadelerinin arından serbest bırakıldı.

Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç

İDDİANAME HAZIRLANDI

Dolandırıcılık olayının bir numaralı şüphelisi olan Nurhan B.'nin yakalanması için polis ekiplerince aramalar sürerken Çorum Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda firari Nurhan B., Mesut A. ve Sait G. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak, dava açıldı.

UŞAK'TA YAKALANDI

Düğün için aldığı altınlarla ortadan kaybolan ve hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle 'nitelikli dolandırıcılık' davası açılan firari gelin adayı Nurhan B., geçen ay, Uşak'ta polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Nurhan B. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. HAKİM KARŞISINA ÇIKTIDolandırıcılık olayı ile ilgili Çorum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Nurhan B.'nin kaçışına yardımcı olmakla suçlanan tutuksuz sanıklardan Sait G. katılırken, Mesut A. ise gelmedi. Altınlarla kaçmakla suçlanan Nurhan B. ise Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Davanın ikinci duruşmasında, damat adayı Gökhan Uncu, annesi Hatice ve babası Hasan Uncu ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç

"O KİŞİ BEN DEĞİLİM"

SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Nurhan B., "Hakim bey o kişi ben değilim, ayrıca ben çok mağdur oldum. Çorum'a hiç gitmedim, hiç kimseyi dolandırmadım. Hatta Gökhan Uncu'yu da ilk kez görüyorum. Ayrıca, bana benzeyen bu kızın yakalanmasını istiyorum. Kısacası ben mağdurum. Fotoğraftaki kişi ben değilim, bulanık fotoğraf var ve benim olduğum iddia ediliyor. Beraatımı istiyorum" dedi.

Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç

"BENİ DOLANDIRAN BU KİŞİYDİ"

Duruşmaya katılan damat adayı Gökhan Uncu ise evlilik vaadiyle kendisini dolandıran kişinin mahkemeye SEGBİS ile katılan Nurhan B. olduğunu iddia ederek, "Hakim bey beni dolandıran ta kendisidir. Yalan söylüyor. Geldi ve 3 gün yanımda durdu. Sonra da beni ve ailemi dolandırıp gitti, ben bu kişiden şikayetçiyim" diye konuştu.Tutuksuz yargılanan Sait G. ise olaya aracılık ettiğini itiraf edip, duruşmaya katılan kişinin gelin adayı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Mesut A.'nın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine ve dava dosyasındaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Altınlarla kaçan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • GAMZE: bunlar yüzünden millet müslümanlıktan soğudu 29 10 Yanıtla Bunlar hıristiyan : Senin müslüman likta gözün yok 5 15 akşam olsada eve gitsek : yooo hiç soğumadaım benim erdim kendimle rabbim beyin vermiş kullanalım 7 1 Muhtar : Yuh kadın müslümanlıkla ne ilgisi var şeytanlık yapma 0 0
  • koministdede: atın içeri sorusuz sualsiz 10 sene acımayın bu pisliklere 30 0 Yanıtla
  • Kazan kıran : Aracı bu kız diyor mahkeme serbest bırakıyor ne olcak şimdi yazık degilmi 24 0 Yanıtla Pir fani: Hangi mahkeme, hangi adalet... 13 0
  • Mesela: Memleketinde kızmı bitmiş,hiç tanımadığı yerden kız alıyor.biraz salaklık var. 21 1 Yanıtla
  • Sedat: Tıkın içeri ölene kadarda çıkarmayın hücrede gebersin başka kimselere zarar vermesin. 16 0 Yanıtla
  • GAMZE: giyim şekline bakın gerisini siz tamamlayın 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün'den inşaat mühendislerine yönelik şiddete tepki
    21:39 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün'den inşaat mühendislerine yönelik şiddete tepki

    Türkiye genelinde inşaatlarda çalışan mühendislerin karşılaştığı şiddet olaylarıyla ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün basın açıklaması yaptı. Akgün, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır. İnşaat Mühendisleri hiçbir zaman sahipsiz değildir" dedi.

  • Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu
    21:35 Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli hırsızlar motosiklet çaldı
    21:35 İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli hırsızlar motosiklet çaldı

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu
    21:32 Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde çıkan ahır yangınında kurbanlık 25 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangına 8 itfaiye aracı ve 20 itfaiye eri ile müdahale edildi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

  • Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü
    20:25 Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü

    Sivas'ta seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce park halindeki otomobile çarptı, daha sonra da takla attı. Kaza sonucunda sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement