Altınordu'dan Londra'da Futbol Okulu - Son Dakika
Yerel

Altınordu'dan Londra'da Futbol Okulu

Kulüp başkanı Özkan: "Hem İngiltere’deki yetenekli Türk gençlerinin eğitimini sağlamak, hem de bu çocukların kulübümüze kazandırılmasına önem veriyoruz"

09.10.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 2 yılda Türkiye genelinde 42 futbol okulu açan Altınordu'nun, bir şube de Londra'ya kurduğu bildirildi.

Altınordu Kulübü'nden yapılan açıklamada, Londra'ya giden kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın, yıllarca Ege kulüplerinde forma giyen ve yaşamını yurtdışında sürdüren Necdet Aydın'la bir araya geldiği ve "Altınordu Futbol Okulları UK"nin açılmasıyla ilgili anlaşmaya vardığı belirtildi.

Leyton bölgesindeki futbol okulunun, 8-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik olacağı, Necdet Aydın'ın genel menajerliğindeki okullarda Vedat Tuna'nın genel koordinatör, Erdal Yörük, Ender Kalkan ve Fatih Uyar'ın ise antrenör olarak görev yapacağı kaydedildi.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Necdet Aydın'ın yıllardır Londra'nın Tottenham ve Leyton bölgesindeki futbol okullarında  genç yeteneklerin keşfedilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kendisinin deneyimlerinden faydalanmak istedik. Hem İngiltere'deki yetenekli Türk gençlerinin eğitimini sağlamak, hem de  bu çocukların kulübümüze kazandırılmasına önem veriyoruz. Yaptığımız incelemeler sonrasında tesis ve diğer detaylar konusunda sıkıntı olmadığını gördük. AFO adını verdiğimiz Altınordu Futbol Okulları, 2012 Londra Olimpiyat Köyü'nün bulunduğu Drapers Field'daki sahalarda faaliyet gösterecek. Proje, kısa süre içinde hayata geçecek."

Necdet Aydın ise Altınordu'nun 100 yıla yaklaşan tarihi bir kulüp olduğunu, son iki sezonda Seyit Mehmet Özkan ile yepyeni bir kimliğe büründüğünü bildirdi.

Özkan'ın yıllardır gerçek profesyonel futbolcu yetiştirme ile ilgili çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Aydın, "İngiltere'de de böyle bir çalışma içine girme ve dünyaya açılmanın ilk adımını atma hedefleri bizi de heyecanlandırdı" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınordu'dan Londra'da Futbol Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement