Altıntaş'ta Yoğun Kar Yolları Kapattı - Son Dakika
Yerel

Altıntaş'ta Yoğun Kar Yolları Kapattı

Altıntaş\'ta Yoğun Kar Yolları Kapattı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

11.01.2012 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçeye bağlı 33 köyden sadece birine ulaşım sağlanırken diğer köy yollarının açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi

Altıntaş'ya yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı ilçe merkezinde 35-40 cm'ye ulaşırken yüksek kesimlerde ise yaklaşık 1 metreye ulaştığı bildirildi. Altıntaş'taki kar yağışı ve karla mücadele ile ilgili iha muhabirine açıklamada bulunan Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar ilçeye bağlı 32 köy yolunun yoğun kar yağışından dolayı kapalı olduğunu, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. Aksanyar, "Önceki gün Altıntaş'ta yağmaya başlayan kar yağışı yoğun bir şekilde devam etmektedir. İlçemize bağlı 33 köyden sadece birini ulaşabilmişken diğer kapalı olan köy yollarının açma çalışmaları ekiplerimizce aralıksız sürdürülmektedir. İlçe merkezinde yaklaşık 30-40 cm'ye ulaşan kar kalınlığı yüksek kesilmede 1 metre civarına ulaşmış bulunmakta" dedi.

Kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini anımsatan Kaymakam Aksanyar, "Yoğun kar yağışı devam ederse okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde 1 gün daha eğitime ara verilebilir. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için her türlü tedbirleri devreye koymuş bulunmaktayız" diye konuştu.

Altıntaş ilçesine bağlı Akçay köy yakınlarında 3 aracın kardan dolayı mahsur kaldığını, araçların kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Aksanyar, Saraycık Köyünde sıcak su sondaj çalışmalarını yürüten 8 kişilik ekibe yiyecek yardımını en kısa zamanda ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Aksanyar, Altıntaş ve Dumlupınar karayolunun zaman zaman trafiğe kapatılsa da trafiğe açık olduğunu, ancak zincirsiz araç geçişine müsaade edilmediğini sözlerine ekledi.

11.01.2012 23: 03 TSİ

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıntaş'ta Yoğun Kar Yolları Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement