Altıntop Kardeşler, Türkiye'de İlk Kez Karşı Karşıya Geliyor - Son Dakika
Spor

Altıntop Kardeşler, Türkiye'de İlk Kez Karşı Karşıya Geliyor

Altıntop Kardeşler, Türkiye\'de İlk Kez Karşı Karşıya Geliyor

Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin de mücadelesine sahne olacak.

19.12.2012 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak Trabzonspor- Galatasaray maçı, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin de mücadelesine sahne olacak. Almanya'da daha önce birçok kez karşı karşıya gelen Altıntop kardeşler, Türkiye'de ilk kez bu hafta farklı formalarla aynı sahaya çıkacak.

Galatasaray forması giyen Hamit Altıntop, kendisinden 10 dakika sonra dünyaya gelen ikizi Halil Altıntop'a Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda konuk olacak. Almanya'da yıllarca genç takımlarda birlikte top koşturan Altıntop kardeşlerin yolları, 2003-2004 sezonunda Bundesliga'da ayrıldı. Halil, Kaiserslautern takımına, Hamit ise Schalke 04 takımına transfer olurken, ikizler 2006 2007 sezonunda Schalke'de yeniden buluştu. Doğdukları yer olan Gelsenkirchen'de Schalke 04 formasıyla bir sezon birlikte oynayan Altıntop'lardan Hamit, Bayern Münih'e transfer olunca ikizler, futbol yaşantılarını farklı takımlarda sürdürmeye başladı.

HAMİT, HALİL'E KARŞI 9-1 ÖNDE

Hamit ile Halil Altıntop kardeşler, Bundesliga'da 10, Almanya Kupası'nda 1 ve Almanya Lig Kupası'nda 1 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Hamit, 9 kez galip gelirken Halil ise sadece bir kez Kaiserslautern formasıyla Schalke 04 karşısında galibiyet sevinci yaşadı. Altıntop kardeşlerin rakip olduğu iki maç ise berabere sonuçlandı.

Hamit ve Halil Altıntop, son olarak 27 Kasım 2010'da Allianz Arena'da karşı karşıya geldi. Eintracht Frankfurt forması giyen Halil ile Bayern Münih forması giyen Hamit'in mücadelesini, 4-1 Münih ekibi kazandı. Bu maçta, Hamit Altıntop yedek kulübesinde otururken, Halil ise Eintracht Frankfurt formasıyla 87 dakika oyunda kaldı.

Almanya ve Türk Milli Takımı'ndaki performansıyla 2011-2012 sezonunda Real Madrid'e transfer olan Hamit Altıntop, İspanyol kulübünde 4 maçta 1 gol kaydederken, sezon başında Galatasaray'a transfer oldu.

Halil Altıntop da Bundesliga'da son olarak Eintracht Frankfurt forması giyerek 2011-2012 sezonundan itibaren Trabzonspor forması giymeye başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Altıntop Kardeşler, Türkiye'de İlk Kez Karşı Karşıya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement