Altınyayla'da Güneş Panelleriyle Enerji Üretimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Altınyayla'da Güneş Panelleriyle Enerji Üretimi Başladı

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde, güneş panelleriyle enerji üretimine başlandığı bildirildi.

09.06.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde, güneş panelleriyle enerji üretimine başlandığı bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altınyayla ilçesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansının "Tarımla Gelen Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında kurulan güneş panelleriyle enerji üretimi tesisinin yer teslimi için tören düzenlendi.

Törende konuşan, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, tesisin kurulu gücünün 200 kilovat olduğunu belirtti.

Bu enerjiyle Altınyayla Sulama Birliğinin 7 sulama pompasının enerji maliyetinin ortadan kalkacağını aktaran Keskin, "Güneş enerjisinden elde edeceğimiz elektrik sayesinde 3 bin dönüm araziyi suyla buluşturacağız. Tesiste yılın her ayında enerji üretilecek. Fazla enerjiyi ise ÇEDAŞ ile yaptığımız protokolle mahsuplaşma yoluna gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Altınyayla Sulama Birliği Başkanı Senati Bıyık ise tesisin hizmete geçmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ederek, "Tesisin faaliyete geçmesiyle çiftçilerimizin yüzü gülecek ve hayat standartları yükselecektir. Daha önce enerji maliyetlerimiz yüksek olduğu için çiftçilerimiz para kazanamıyordu. Bu tesisle çiftçilerimiz para kazanacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınyayla'da Güneş Panelleriyle Enerji Üretimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement