Altuğ-Behruz Çinici Arşivi'nden - Son Dakika
Kültür Sanat

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi'nden

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi\'nden

SALT Araştırma'ya aktarılan Altuğ-Behruz Çinici Arşivi, Kalebodur'un desteğiyle 29 Mayıs'ta ilki gerçekleştirilecek bir dizi programla incelemeye açılıyor.

22.05.2015 16:08  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi'nin 2014'te teslim aldığı Altuğ- Behruz Çinici Arşivi, uzun soluklu bir mimarlık ofisinin geçmişini detaylı şekilde sunmanın ötesinde, 1960'lardan 2000'lere Türkiye'deki ortamın mimar, işveren ve kullanıcılar açısından değerlendirilmesine olanak tanır. SALT Araştırma'da dijitalleştirme ve kataloglama çalışmaları sürdürülen arşivin içeriği, yıl boyunca herkesin katılımına açık programlarla yorumlanacak.

Film gösterimi ve konuşmalardan oluşan ilk program, 29 Mayıs Cuma günü 17.00-20.00 saatlerinde, SALT Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gerçekleştirilecek. Behruz Çinici'nin konuşma kayıtlarından derlenen film, mimarın işleri ile mimarlık ve şehircilik anlayışına dair beyanlarına odaklanıyor. Konuşmalarda ise, arşivin kapsamı, Çinici'nin toplumda temsil ettiği mimar pozisyonu ile Altuğ ve Behruz Çinici'nin ilk dönem çalışmalarından olan ODTÜ kampüsünün mekânsal nitelikleri irdelenecek. İstanbul'un yanı sıra Ankara'da düzenlenecek sonbahar programları da, Altuğ-Behruz Çinici Arşivi'nden yola çıkarak ofisin tüm dönemleri ve zaman içerisinde geçirdiği değişime ışık tutacak.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi içeriği, 2008'den bu yana, Türkiye'nin 20. yüzyılını detaylandıracak şekilde oluşturulmaktadır. Daha önce SALT'ın yapılı çevre konulu sergilerini desteklemiş olan Kalebodur, 2015 itibariyle Mimarlık ve Tasarım Arşivi'nin tek destekleyicisidir. SALT Araştırma kaynaklarına saltresearch.org adresinden ulaşılabilir. Altuğ-Behruz Çinici Arşivi'nde yaz stajı yapmak isteyen mimarlık öğrencileri asli.can@saltonline.org adresine e-postayla başvurabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altuğ-Behruz Çinici Arşivi'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement