Alva Noto & Blıxa Bargeld Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Alva Noto & Blıxa Bargeld Borusan Müzik Evi'nde

Alva Noto & Blıxa Bargeld Borusan Müzik Evi\'nde

Alva Noto ve Blixa Bargeld ikilisi, 30 Kasım ve 1 Aralık akşamı, son yılların en ilginç müzikal işbirliğini, Borusan Müzik Evi'ne getiriyor.

20.11.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berlinli elektronik müzik dehası ve görsel tasarımcı Alva Noto (Carsten Nicolai) ve Einstürzende Neubauten'in yaratıcısı, Nick Cave and The Bad Seeds'in ikinci adamı "ses sanatçısı" ve aktör Blixa Bargeld, 30 Kasım ve 1 Aralık'ta Türkiye'de birlikte ilk kez Borusan Müzik Evi'nde konser verecek. İkilinin doğaçlama konseptli projesi ANBB, büyük çıkışını 2010 yılında elektronik müzik tarihine adeta damgasını vuran "Ret Marut Handshake" ile yaptı.

Berlin duvarının yıkılmasından önce Doğu Almanya'da kurduğu grubu Enstürzende Neubauten ile müzik dünyasında efsaneleşen, Nick Cave'in, "Nick Cave and The Bad Seeds için ondan başkasıyla olmazdı" yorumunda bulunduğu Blixa Bargeld'in sıradışılığı müzik hayatıyla da sınırlı değil. Kariyerinin henüz başlarında "Kimsenin dinlemek istemeyeceği bir müzik yapmak istiyordum" diyecek kadar iddialı olan sanatçı, soyadını Almanca'da "nakit para" anlamına gelen "Bargeld" olarak değiştirmiş, oynadığı reklam filmleri ve televizyon kanallarına verdiği, paralarını ütülerken çekilen görüntüleriyle epey konuşulmuştu.

Blixa ile tanışmadan önce herhangi bir parçasında vokal olmasını hayal bile edemediğini söyleyen Alva Noto, üretkenliğini rahatça sunabileceği, Avrupa'nın yeraltı sanatının kalbi ve tekno müziğin merkezlerinden biri olan Berlin'e 90'ların başında yerleşti. Kurduğu plak şirketiyle, glitch, minimal tekno gibi elektronik müziğin alt türlerine farklı yaklaşımlarla öneriler getirdiği albümler yaptı. Müziğinde klik sesleri ve arızalı sesleri dekoratif unsurlar olarak değil, müziğin ritmik ve armonik öğelerinin özü olarak kullanan Alva Noto, ses jeneratörleri ve osilatörlerden elde ettiği sesleri tekrar ettirerek özgün bir ses örgüsü yaratmanın peşine düşüyor.

İğneyi andıran elektronik altyapıları ile Alva Noto ve yoğun vokalleriyle Blixa Bargeld ikilisi, 30 Kasım Cuma ve 1 Aralık Cumartesi akşamı, son yılların en ilginç müzikal işbirliğini, Borusan Müzik Evi'ne getiriyor. Her iki konser de 21.00'de başlıyor.

Borusan Müzik Evi Aralık ayı etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Alva Noto & Blıxa Bargeld Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement