PKK Amanos'ta Köşeye Sıkıştı, Teröristlerin Akdeniz'e Geçiş Hayali Suya Düştü - Son Dakika
Güncel

PKK Amanos'ta Köşeye Sıkıştı, Teröristlerin Akdeniz'e Geçiş Hayali Suya Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri Raco'yu temizleyince Afrin'e dönemeyen teröristler Hatay Amanos'ta sıkıştı. Akdeniz'e geçiş hayalleri kuran PKK Kandil'den yardım istedi.

06.03.2018 08:17  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, Raco'yu alınca, yıllardır bölgede çok sayıda asker, polis ve sivili şehit eden PKK'nın, Amanos Dağları üzerinden Akdeniz'e geçiş hayali suya düştü. Hatay ve Osmaniye kırsalındaki teröristler Afrin'e dönemedikleri için bölgede sıkışıp kaldı.

PKK, HATAY'DAN AMANOS DAĞLARINA SIZMIŞTI

PKK, Suriye'deki iç savaşın başlamasından önce Hatay'ın Hassa ilçesinden Amanos Dağları'na sızdı. Buradan da sözde Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya kırsalında düzenlediği saldırılarla, çok sayıda asker, polis ve sivil vatandaşı şehit etti.

15 TERÖRİST KANDİL'DEN YARDIM İSTEDİ

Afrin'in, YPG'nin kontrolüne geçmesinden sonra PKK'lı teröristler yaz aylarında Hatay kırsalına sızarak saldırılarını sürdürürken kışın YPG'li olarak Raco, Şeyh Hadid ve Bülbül beldelerine dönüyordu. İstihbarat birimleri, sınırda kontrolün sağlanmasıyla Raco'ya geri dönemeyen Amanos kırsalındaki 15 teröristin, Kandil'e şifreli mesajlar gönderip sıkıştıklarını ve yardım istediklerini öğrendi.

PKK Amanos\'ta Köşeye Sıkıştı, Teröristlerin Akdeniz\'e Geçiş Hayali Suya Düştü

Son Dakika Güncel PKK Amanos'ta Köşeye Sıkıştı, Teröristlerin Akdeniz'e Geçiş Hayali Suya Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement