Amasra'da Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Amasra'da Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi

Amasra\'da Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi

Bartın'ın Amasra İlçesinde Bulunan Amasra Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları Kulübü Tarafından "Anadolu'dan Ezgiler" İsimli Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi.

28.04.2008 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları Kulübü tarafından "Anadolu'dan Ezgiler" isimli halk oyunları şenliği düzenlendi.

Amasra Taşkömürleri İşletmesi (ATİ) sinema salonunda gerçekleştirilen Halk Oyunları Şenliği gecesine Amasra ilçe Kaymakamı Hasan Öztürk, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Ünver, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Özkök, Bartın Halk Eğitimi Başkanı Yaşar Erbil Uncu, Amasra Halk Eğitimi Müdürü Hasan Taşçı ve halk oyunları izleyicileri katıldı. Kültür Gecesinin açılışında bir konuşma yapan Halkoyunları Kulübü Başkanı Özden Atalar, geceye katılanlara ve gösteride yer alanlara teşekkür etti. Geceye Amasra Halkoyunları Kulübünün Adıyaman, Bartın, Bolu Yöresi Halkoyunları Ekipleri ile Zonguldak Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneğinin Artvin, Burdur, Trabzon Yöresi Halkoyunları ekipleri, Zonguldak Kültür Müdürlüğü Halk Müziği Topluluğu, Bartın Grup Uz Halk Müziği Topluluğu ile Zonguldak Halay Halkoyunları Aşuk - Maşuk Gösteri Grupları katıldı. Gecede ayrıca Hakan Topuz'un hazırladığı "Memleketim" ve "Dünden Bugüne Halkoyunları" ile ilgili slayt gösterileri yapıldı.

Halk oyunları şenliği gecesinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden ünlü Rock şarkıcısı Barış Akarsu unutulmadı. Barış Akarsu "Amasra şarkısı" eşliğinde slayt gösterisi ile geceye katılanlara izlettirildi. Büyük bir beğeni ile izlenen gece sonunda İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Özkök davetli gruplara katılım belgesi ve çeşitli ödüller verdi.

(MAO-ET-Y) 28.04.2008 16:22 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasra'da Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement