Amasya Cumhurbaşkanı Adayı İnce Seçimle Gelen Seçimle Gider -Hd - Son Dakika
Güncel

Amasya Cumhurbaşkanı Adayı İnce Seçimle Gelen Seçimle Gider -Hd

Cumhurbaşkanı adayı İnce Seçimle gelen seçimle giderAmasya'da düzenlenen mitingde konuşah CNP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Erdoğan seçimi kaybedince gitmezmiş.

17.05.2018 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı İnce Seçimle gelen seçimle gider

Amasya'da düzenlenen mitingde konuşah CNP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Erdoğan seçimi kaybedince gitmezmiş. Demirel ve Özal nasıl gittiyse Erdoğan da gider. 3 planı varmış. Bugün bazı militanlar 'Özal öldürülmüş o mesajı vermişim' diyor. Bu kafayı nereden buluyorlar. Ben demokrasiden bahsediyorum. Seçimle gelen seçimle gider dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Amasya'da miting gerçekleştirdi. Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanlığı kampanyası için Amasyalı vatandaşlardan destek isteyen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Türkiye'de ilk kez bugün Amasya'dan bütün milletimize sesleniyorum. Bir kampanya yapıyoruz. Yeni düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı adayı partiden bağımsız bir kampanya yürütüyor. Cumhurbaşkanı adayı bir hesap numarası açıyor ve bağış topluyor. Oradan da harcama yapıyor. İstanbul'dan bir uçak kiraladık ve buraya geldik. Bu uçak su yakmıyor, benzin yakıyor. Bende para yok. Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız. Parayı sizden bulacağız. Ateşleyin bakayım. Herkes para yatırsın. Tamam mı yatıracak mısınız. Fırına odun atın biraz. 5 lira yatırın, 10 lira yatırın, 20 lira yatırın. Sizin desteğinizle yapacağız. Bir taraftan devletin gücüyle yapılan kampanya, bir taraftan da milletin gücüyle yapılacak kampanya. Milletin gücü devletin gücünü yenecek dedi.Dün bir televizyonda açıkladığı kelimelerin yanlış anlaşıldığını dile getiren İnce, Erdoğan seçimi kaybedince gitmezmiş. Demirel ve Özal nasıl gittiyse Erdoğan da gider. 3 planı varmış. Bugün bazı militanlar 'Özal öldürülmüş o mesajı vermişim' diyor. Bu kafayı nereden buluyorlar. Ben demokrasiden bahsediyorum. Seçimle gelen seçimle gider diye konuştu.

'ABD'YE VE İSRAİL'E MEYDAN OKU YANINDA DURACAĞIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve İsrail'e karşı dik durması durumunda yanında olacağını belirten İnce, Müslümanlar bu mübarek günde ABD ve İsrail işbirliği ile katlediliyor. Bu politikayla buna 'Dur' demek lazım. 2013 yılında Erdoğan Gazze'ye gideceğini söyledi. Gazze'ye gidemedi ama Gebze'ye gitti. Size söz veriyorum. Allahın izni ile Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze'ye gideceğim. Erdoğan'a 'İsrail mallarını boykot et' diyoruz, 'Edemem' diyor, 'ABD mallarını alma' diyoruz, 'Yapamam' diyor. 'Petrol taşımacılığı yapma' diyoruz, 'Yapamam' diyor. Ne yapacaksın İsrail'e karşı. Sen bunların hiçbirini yapmıyorsun. Sadece miting yapacak. Yapacağı tek şey miting. Çünkü derdi Filistin'deki Müslümanlar değil, derdi 24 Hazirandaki seçim. Amasya'dan sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni şuanda sen yönetiyorsun. Bende adayım. Filistin konusunda ABD'ye İsrail'e dik dur, söz veriyorum yanında duracağım. Ama şöyle yapma, Mavi Marmara'da olduğu gibi 'Bana mı sordunuz' deme. İnsanları yarı yolda bırakma. Medyan oku yanında duracağım diyerek sözlerine şöyle devam etti

CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMDA 3 AYDA YARGIYI DÜZELTECEĞİM

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içerisinde yargıyı düzenleyeceğiz. 3 ay içerisinde yüksek yargı tarafsız bağımsız olacak. Yani ABD, yani AB Türkiye'nin demokrasini esas alarak 'Sizde yargı düzgün değil' diyemeyecek. 24 Haziranda Cumhurbaşkanı olduğumda 3 ayda yargıyı düzelteceğim. Sonra ABD'ye döneceğim. 'Yargıyı düzelttik, şimdi senden FETÖ'yü istiyorum' diyeceğim. 24 Aralık Hıristiyanların noel günü, bu mübarek Ramazan gününde söz veriyorum. Seçimden 3 ay sonra Cumhurbaşkanı olduğumda ABD'ye diyeceğim ki 'FETÖ'yü iade et, 24 Aralık'ta İncirlikte ABD askerlerin noeli Washington'da kutlamasın?. İster iade et, isterse noelde ABD'de olsunlar.

CIVIK ORTAMDAN KURTULACAĞIZ

Polislere de sendika hakkı tanıyacaklarını belirten İnce, Öğretmenlerin 3600 sorununu çözdüğümüzde 200 bin öğretmen emekli olacak ve yerine gençler gelecek. Polislere sendika hakkı vereceğiz. Bütün bunları başaracağız. Ekonomimiz kötü. Dün Merkez Bankası başkanını AK Parti Genel Merkezine çağırdılar. Yanlış. Merkez Bankası bağımsız. Nasıl olurda sen Merkez Bankası Başkanını bir parti genel merkezine çağırırsın. Çağırırsan dış dünya, dış sermeye sana güvenmez. Uluslararası sermaye güvenli bir liman ister. Dolar geldi 4.5'e, Euro geldi 5.5'e Binali Yıldırım'a söylüyorlar 'Dolar yükseldi ne diyorsun', oda 'Dolsa ne olur dolmasa ne olur'. Önce bu cıvık ortamdan kurtulacağız. Önce devlet adamı gibi davranacağız diyerek sözlerine şöyle devam ettiUzun vadede Türkiye'yi nasıl kalkındıracağız. AK Partinin son 16 yılda en kötü yaptığı şey, biri dış politikadır, diğeri eğitimdir. Yol yaptı ama kalitesiz yaptı çöküyor. Hastane yaptı ama hemşire yok. Havalimanı yaptı ama uçmasan parasını ödüyorsun. Köprü yaptı ama geçmesen de parasını ödüyorsun. Şimdi soruyor; 'Ey CHP sen hiç köprü yaptın mı' diye. Şimdi ben soruyorum 'Ey Erdoğan sen hiç şeker fabrikası yaptın mı, ey Erdoğan sen hiç TEKEL yaptın mı, sen hiç TÜPRAŞ yaptın mı' Hep sattın.

ÇOCUKLARIMIZ KANA KANA SU İÇECEK

Çocukların artık kana kana okulların çeşmesinden su içebileceğini dile getiren İnce, 'Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Size fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak söz veriyorum. AK Partili anneler ve bacılar size sesleniyorum. Ben ilkokula giderken susadığımda musluğu açar kana kana su içerdim. Şimdi bizim çocuklarımız okulda 3 TL'ye su içiyor. Bütün anneler size söz veriyorum. Çocuklarınız okulda kana kana su içecekler. Bu ülkenin evlatlarını iyi yetiştireceğiz. Onları geleceğe hazırlayacağız. Birileri meydanlarda tezek diyecek ben gelecek diyeceğim. Türkiye Cumhuriyetinde üniversite öğrencileri dahil, öğrenci kimliğini gösteren herkes bütün müzelere bedava girecek şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE BİN TL BURS

Öğrencilere 19 Mayıs ve 29 Ekim'de toplam bin TL burs vereceğini belirten İnce, 'Vatanın ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır. Bu milli ruhu, bu cumhuriyet ruhunu yeniden diriltebilmek için bu ülkenin bütün üniversite gençlerine 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim'de Cumhuriyet bursu olmak üzere 500'er yüz TL'den toplam bin TL Türkiye Cumhuriyeti Devleti verecek. Bu parayı CHP vermeyecektir. Bu parayı Muharrem İnce vermeyecektir. Bu parayı milletten topladığımız vergilerden Türkiye Cumhuriyeti Devleti verecektir. Gençler, öğrencilerim, evlatlarım, kardeşlerim size söz veriyorum her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Evlatlarımız okuyacak. O çocuklar memleket aşkı ile gelecek ve ülkemizi kalkındıracak dedi.Şuanda Türkiye'nin dışarıda itibarının sıfıra indiğini söyleyen İnce, Herkesle kavgalıyız. Türkiye'nin mahkemelerine Fransa güvenmiyor, İngiltere güvenmiyor, Almanya, ABD güvenmiyor. Çünkü Türkiye'deki mahkemelerin talimatla çalıştığını biliyor. Güven duymayınca Türkiye'ye yatırım yapmıyor. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığında yargı tarafsız olacak. Dolayısıyla güven vereceğiz. Güven verince Türkiye'ye yatırım gelecek ve ekonomi ile Merkez Bankası'na, bütün kuruluşlara bürokrat atarken, sağcımı solcumu diye bakmayacağım. Ehliyeti var mı ona bakacağım. Bu işi yapabilir mi ona bakacağım. Bunu yaptığımda işler düzelecekö şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI OLDUKTAN BİR GÜN SONRA OHAL'İ KALDIRACAĞIM

Cumhurbaşkanı olduğunun ertesi günü OHAL'i kaldıracağının sözünü veren İnce, 'Erdoğan diyor ya 'Tek dertleri beni indirmek'. Benim öyle bir derdim yok. Benim derdim Doları, faizi, Euro'yu, benzini, mazot fiyatını indirmektir. Sen oradan indiğinde mazot fiyatı iniyorsa, benzin iniyorsa, faiz iniyorsa, işsizlik iniyorsa sende in be kardeşim ne olacak. OHAL ilan ettiklerinde Dolar 3,02'iydi. Bugün 4,47. Bu OHAL neye yarıyor. Çiftçiye bir yararı var mı, emekliye bir yararı var mı Bir tek Recep Tayyip Erdoğan'a yararı var. Size söz veriyorum. 24'ünün akşamı Muharrem İnce cumhurbaşkanı mazbatasını alsın, yemin törenini yapsın bir gün sonra OHAL kalkacak. 16 senedir Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. Tek kişi karar veriyor. Şuanda 2019 bütçesini tek başına yapabilir. Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanı olduğumda tek başıma bütçe yapmayacağım. O yetkiyi kullanmayacağım. TBMM'ye iade edeceğim. Bana soruyor 'Parayı nereden bulacaksın' diye. Suriyelilere 40 milyar Dolar para harcandı. Yani ev yapsaydık, konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. 2 milyon aileyi ev sahibi yapardık. Bir tane yaptıkları saray 2 milyar Dolar. O sarayla ev yapsaydık 100 bin ev yapardı. Sen saraya 2 milyar Doları nereden bulduysan, Suriyelilere 40 milyar Doları nereden bulduysan bende oradan bulacağım diyerek sözlerine şöyle devam etti

ONLARIN ÇILGIN PROJESİ KANAL AÇMAK BENİMKİSİ HUZUR

Onların çılgın projeleri kanal açmaksa, benim çılgın projem huzur. Bu medya dünyada ne kadar yabancı basın varsa geldi röportaj yaptı. Ama Türkiye'dekiler gelemiyor. Şimdi dün uyardım. Bugün Amasya mitingini vermeyenlerin önümüzdeki hafta televizyon kanallarının önünde miting yapacağım. Şimdi çıkarın telefonlarınızı canlı yayın yapalım. Buda dünyada bir ilk. Türkiye'yi 3B ile buluşturacağız. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Adil bölüşeceğiz. Sloganımız 3B bunu birlikte başaracağız. Kendimi sizlere emanet ediyorum. 24 Haziran'dan sonra saraya falan gelmeyin orada oturmayacağım. Birde ben 14 sene Ankara da kirada oturdum. Yeni 1,5 sene oldu ev aldım. Evime doyamadım. Evimde oturacağım. Yalnız bu kadar da kalabalık eve sığmaz haberiniz olsun.

Amasya Cumhurbaşkanı Adayı İnce Seçimle Gelen Seçimle Gider -Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Cumhurbaşkanı Adayı İnce Seçimle Gelen Seçimle Gider -Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement